Șef de la Crimă Organizată, arestat

DNA a cerut arestarea pe o perioadă de 30 de zile a unui fost şef de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR din cauză că  a încălcat condiţiile măsurii preventive.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au formulat, la data de 23 martie 2016, propunerea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile a inculpatului BOLBOŞANU CONSTANTIN, la data faptelor șef serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Faţă de acesta, procurorii efectuează acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracțiunii luare de mită.

Propunerea procurorilor a fost admisă de instanţă, contestaţia formulată de inculpat a fost respinsă, iar la data de 11 aprilie 2016 a fost pus în executare mandatul de arestare preventivă.
Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în cursul lunii martie 2016, inculpatul BOLBOŞANU CONSTANTIN a contactat o persoană ce urma să fie audiată ca martor în cauză a informat-o în amănunt despre probele relevante administrate în cauză, despre conţinutul declaraţiilor sale şi ale martorilor (omiţând adevărul în unele situaţii) şi a indicat persoanei respective ce să declare în cazul în care va fi audiată de procurori.

Amintim că, în prezenta cauză, la data de 9 noiembrie 2015, procurorii DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Bolboşanu Constantin, însă instanţa a respins cererea de arestare şi a dispus măsura controlului judiciar.

[citeste si]

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, precizează un comunicat al DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel