Șef de instituție: Au fost presiuni politice la cel mai înalt nivel

Președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat că oameni importanți în stat au făcut presiuni. 

"Au fost presiuni ale celor mai importanţi oameni din stat. Important este cum ne gestionăm activitatea. Sunt declaraţii politice. Au fost, la un moment dat, urmate de fapte, când ne-a fost scăzut bugetul, în 2011, dacă nu mă înşel. Acest lucru e grav, pentru că o declaraţie politică e urmată de o acţiune în Parlament pentru diminuarea instrumentelor ANI", a spus Horia Georgescu, la Adevărul Live. 

VEZI și: Șeful ANI, Horia Georgescu, ar fi dat mită pentru a intra la DNA

Despre acuzațiile la adresa sa, președintele ANI a spus că el nu face dosare. "Inspectorii de integritate verifică sesizările primite după o procedură standard. Sunt politicieni de bună credinţă în toate partidele. Chiar şi Guvernul ne-a ajutat. Salariile inspectorilor au crescut, iar bugetul nu a mai suportat amendamente în ultimii doi ani", a spus el.

Horia Georgescu a concluzionat: "Presiunea externă a funcţionat constant în a descuraja demersurile unor parlamentari. A fost decisivă de multe ori, a descurajat iniţiativele legislative. Asta nu înseamnă că nu ne putem afla în orice moment într-o situaţie de genul marţea neagră, dar până la urmă noi trebuie să aplicăm legea, să curăţăm ţara de corupţie şi, foarte important, să promovăm acest model de luptă împotriva corupţiei şi în alte state". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel