Șef al Băncii Mondiale, DAT AFARĂ pentru că s-a opus limbajului tehnocraților

banca mondiala
banca mondiala

Economistului şef al Băncii Mondiale, Paul Romer, i-au fost retrase atribuţiile manageriale după ce cercetătorii au criticat eforturile sale de a-i face să comunice mai clar. Practic, a fost exclus pentru că a vrut să îi învețe pe angajații Băncii Mondiale să nu mai vorbească 'Bankspeak', să nu mai folosească limbajul "tehnocraților".

Paul Romer a cerut celor din cadrul Development Economics Group să comunice mai clar şi de asemenea şi-a exprimat intenţia de a simplifica structura organizaţională. Potrivit unei alte surse, Romer a cerut subordonaţilor să scrie emailuri mai scurte şi a insistat ca prezentările să se concentreze pe ideile principale. 

'Pentru a sublinia importanţa conciziei, am spus autorilor că nu voi aproba raportul final dacă frecvenţa cuvântului 'şi' este mai mare de 2,6%', a dezvăluit Romer.

Studiu despre limbajul codificat

Un studiu realizat de Departamentul de lingvistică al Universităţii Stanford în 2015 a descoperit că utilizarea limbajului de către angajaţii Băncii Mondiale a devenit mai codificată şi detaşată de limbajul obişnuit.

Studiul a lansat de altfel termenul 'Bankspeak', care se referă la un limbaj codificat utilizat de cercetătorii Băncii Mondiale care obişnuiesc să lege lungi şiruri de substantive prin cuvântul 'şi' pentru a crea liste ameţitoare care dau impresia de activitate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel