Confuzie în învățământ! Sunt educatorii şi învăţătorii trimiși la facultate sau nu?

ecaterina andronescu
ecaterina andronescu

Preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu, a declarat că educatorii şi învăţătorii nu sunt condiţionaţi de finalizarea cursurilor unei facultăţi în următorii 6 ani pentru a-şi păstra locurile de muncă de la catedre.

"Legea Educaţiei Naţionale acolo unde sunt precizate funcţiile didactice nu cuprinde funcţiile didactice de educatori şi învăţători. Ca urmare trebuia să reintroducem aceste funcţii pentru că în sistem sunt circa 40.000 de educatori şi învăţători pe care nici măcar nu aveam cum să îi mai salarizăm, aceste funcţii nemaifiind prevăzute în lege. Principalul obiectiv al acestei ordonanţe (OUG 92/2012) în această materie a fost reintroducerea funcţiilor de educatori şi învăţători ca să ne racordăm la realitatea acestui sistem. Inexistenţa acestor funcţii în lege presupune că nu aveam bază legală pentru salarizarea lor, a explicat aceasta reglementările OUG 92/2012.

Preşedintele Comisiei de învăţământ a Senatului a precizat că în momentul în care Ministerul Educaţiei a cerut avizul Ministerului Justiţiei reprezentanţii acestuia au propus să fie prevăzut un termen până la care educatorii şi învăţătorii actuali pot să treacă de pe această treaptă pe treptele superioare de profesor pentru învăţământul preşcolar, respectiv profesor pentru învăţământul primar.

Ce spune ministrul Educației despre examenele din 2013

"În momentul în care am cerut avizul Ministerului Justiţiei acesta a propus că prevedem un termen până la care învăţătorii actuali pot să treacă de pe această treaptă de educator şi învăţător pe treptele superioare de profesor pentru învăţământul preşcolar, respectiv profesor pentru învăţământul primar, prin saltul pe care trebuie să îl facă prin studii. Pentru cei care sunt educatori şi învăţători cu Liceul Pedagogic rămân în continuare pe aceste funcţii fără niciun fel de probleme", a spus fostul ministru al Educaţiei.

Potrivit unui articol apărut în presă, toţi educatorii şi învăţătorii din România ar fi trebuit să absolve studii de licenţă în următorii 6 ani pentru a-şi continua activitatea în funcţiile didactice pe care le ocupă în sistemul de învăţământ, potrivit unei ordonanţe de urgenţă apărută în Monitorul Oficial în decembrie 2012.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel