Educație prin bătaie. 38% dintre părinți recunosc practica - Studiu

Pe principiul bătaia e ruptă din rai, 38% dintre părinți recunosc că își bat copiii. Însă, numărul copiilor care spun că sunt bătuți acasă este mult mai mare-68%. De asemenea, studiul Salvaţi Copiii din România arată că 86% dintre copii sunt certaţi de către profesori atunci când greşesc. 

Din cei 38% dintre părinți care recunosc că-și bat copiii, 20% spun că bătaie înseamnă educație. 18% dintre copii afirmă că au fost bătuţi acasă cu băţul sau nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu lingura de lemn. Cercetarea arată că „lovitul cu palma” sau „urecheala” nu sunt percepute de majoritatea părinţilor, şi într-o anumită măsură, nici de copii, ca fiind comportamente din sfera abuzului fizic.

Chiar dacă legea  interzice orice formă de violenţă, o mare parte dintre părinţi părinţii spun că  bătaia e un mijloc de educaţie a copilului. Nici la şcoală copiii nu scapă de bătaie. Studiul arată că 86% dintre copii sunt certaţi de către profesori atunci când greşesc, 33% dintre copiii sunt jigniţi şi etichetaţi la şcoală de către cadrele didactice, 7% dintre copii afirmă că sunt bătuţi de către profesorii lor, potrivit Gândul.

De asemenea, cercetarea arată că în şcoală majoritatea copiilor raportează că trăiesc stări emoţionale care variază de la indiferenţă (29% dintre copii), anxietate, retragere, nesiguranţă şi încordare (57% dintre copii) şi îngrijorare (6% dintre copii).

La studiu au participat 1.436 de familii din 58 de localităţi din România, iar interviurile s-au desfăşurat la domiciliul subiecţilor în perioada mai – iulie 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel