Educația sexuală, o enigmă. România, țara copiilor părinți

metode-moderne-de-contraceptie-434x326
metode-moderne-de-contraceptie-434x326

26 septembrie- Ziua Mondială a Contracepției. Pare o zi neagră pentru țara noastră, una în care cifrele ne amintesc că educația sexuală nu există, că tot mai multe minore devin mame, că toți mai mulți adolescenți întrețin relații sexuale fără protecție. Și plătesc scump. Unii, chiar cu viața. Este ziua care ne trage de mână și ne spune că avem nevoie de educație sexuală în școli. 

Medicul Tudor Ciuhodaru solicită să fie adoptată legea care prevede introducerea educației pentru sănătate în școli. El a subliniat că "lipsa cunoștintelor privind sănătatea reproducerii a făcut ca în România să crească incidența comportamentelor sexuale de risc-precoce, neprotejate sau cu parteneri multipli. Consecințele negative- boli cu transmisie sexuală, mame minore, avorturi și copii abandonați- se văd și în statisticile care arată că România este în primele 10 locuri în Europa la incidența bolilor cu transmisie sexuală, cu un milion de pacienți, că suntem țara cu cele mai multe sarcini la adolescente și că un avort are loc la cinci minute".

Tudor Ciuhodaru subliniază următoarele cifre, care sunt pe cât de îngrijorătoare, pe atât de ignorate:
- 56,3% dintre femeile sub 20 ani şi 80,5% dintre tinerii de aceeaşi vârstă și-au început viaţa sexuală;
- 34% dintre femei și 86% dintre bărbați declară că au relații sexuale cu parteneri multiplii;
- 62% dintre bărbați au mai mult de patru partenere și  27% mai mult de zece;
- 75% dintre femei şi 69% dintre bărbaţi consideră foarte scăzut sau chiar inexistent riscul bolilor cu transmitere sexuală.
Un milion de români suferă de o infecție cu transmitere sexuală...
Rezultatul- "România este în primele 10 locuri din Europa la incidența infecțiilor cu transmitere sexuală și asta în condițiile în care informațiile privind dimensiunea reală a problemei sunt subevaluate întrucât depind de modalitățile de supraveghere epidemiologică, modul de raportare și,  implicit,  de finanțare", a subliniat Tudor Ciuhodaru.
Tradus în cifre... un milion de români suferă de o infecție cu transmitere sexuală, 2 din 10  tineri cred că lipsa oricărui simptom vizibil e echivalentă cu lipsa bolii.
România, țara copiilor părinți
În plus "România este țara cu cele mai multe adolescente însărcinate, 10% dintre femeile care au devenit mame în 2010 aveau sub 20 de ani, de 10 ori mai multe decât în Elveția. S-a ajuns la situația în care din 1000 de femei care nasc, 43 sunt minore".
Tudor Ciuhodaru a mai adăugat că "în România o sarcină nedorită este întreruptă la fiecare cinci minute. Și sunt peste 100.000 de avorturi în fiecare an".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel