Urmărește emisiunea live


Eduard Hellvig, directorul SRI, s-a întâlnit cu șefii CIA și FBI: Ce au discutat

Directorul SRI, Eduard Hellvig, se află zilele acestea în Statele Unite ale Americii, unde a avut întâlniri cu șefii CIA și FBI.

Directorul Serviciului Român de Informații se află într-o vizită oficială în SUA, unde s-a întâlnit cu directorul CIA, John O. Brennan. În cadrul acestei întrevederi, care a avut loc marți, au fost abordate teme de interes comun cuprinse în Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, anunță SRI.

Cei doi directori au discutat inclusiv despre problematica Orientului Mijlociu și provocările de securitate generate de fenomenul migrației, elemente aflate pe agenda comună a celor două state. În contextul noilor provocări de securitate, planul discuțiilor a fost structurat pe cooperarea dintre cele două state partenere privind prevenirea și combaterea riscurilor și amenințărilor la adresa securității.

Citește și: SRI dezvăluie principalele amenințări la adresa securității României

De asemenea, Eduard Hellvig a avut întrevederi și cu conducerea FBI, fiind abordate teme privind colaborarea dintre SRI și FBI în lupta împotriva terorismului și infracționalității. În cadrul vizitei din SUA, sunt programate întrevederi și cu alte agenții de securitate americane.

Această vizită oficială este expresia unei relații strânse între SRI și agențiile de securitate americane și va contribui la consolidarea cooperării româno-americane circumscrisă Parteneriatului Strategic, mai transmite Serviciul Român de Informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel