Ședinţă de urgenţă pe tema ”Balena Albastră”

O şedinţă de urgenţă pe tema ”Balena Albastră” a fost convocată de prefect.

Jocul Balena Albastră a intrat în atenția prefectului de Vâlcea, care a convocat ședință pe această temă, după ce au apărut informaţii legate de copii care ar fi implicaţi în joc. 

Astfel, prefectul judeţului Vâlcea, Radu Renga, a convocat pentru luni o şedinţă de urgenţă cu reprezentanţii mai multor instituţii publice pentru a discuta despre jocul ”Balena Albastră”, potrivit Antena 3.

De la nivelul Inspectoratului Judeţean Şcolar Vâlcea, s-a luat decizia, ca în perioada aceasta, în tot judeţul Vâlcea, să aibă loc şedinţe cu părinţii care să aibă ca principală temă de discuţie acest joc.

Deja, potrivit cotidianului „Vocea Vâlcii”, în mai multe şcoli din municipiul Râmnicu Vâlcea, au avut loc asemenea şedinţe cu părinţii, iar adulții au fost înștiințați despre acest joc periculos și mortal.

[citeste si]

CIADO: Balena Albastră, abordare nepotrivită

„CIADO privește cu multă îngrijorare reacția autorităților față de fenomenul jocului Balena Albastră, ce ia amploare în România. Observăm că autoritățile române nu au înțeles nimic din perioada etnobotanicelor, când în afara unor informări rudimentare sau a unor avertizări, nu au reușit să înțeleagă tinerii consumatori sau potențiali consumatori și știm cu toți că am avut sute de internați, mii de consumatori dar și decese. Observăm că în ultimele zile sunt identificate multe cazuri de “jucători” , noi fiind primii de altfel ce am avertizat asupra pericolului, deși autoritățile în urmă cu două săptămâni opinau că nu este o problemă (exact ca în vremea exploziei etnobotanicelor în 2010). Înainte de a trimite polițiști, preoți sau de a avea ședințe cu părinții, trebuia făcut profilul psihologic al tânărului consumator de jocuri tip Balena Albastră. Acești tineri fac parte din categoria teribiliști, neînțeleși de societate sau familii. Toți au un numitor comun - ADRENALINA și revolta împotriva societății -, lucru speculat de administratorii jocului. Când vom înțelege profilul lor și vom investi în nevoile lor, vom vorbi de campaniii utile și sănătoase. Până atunci poate primul ministru, ministrul de interne, prefecții etc. să facă orice, nimic nu va avea efect. Dependența de calculator și jocuri este un viciu, fapt pentru care întrebăm: ministrul de interne are cumva Agenția Națională Antidrog în subordine? Prevenirea consumului de vicii înseamnă și droguri, alcool, tutun, dar și dependența de calculator. Există un program propus de Agenție sau o serie de măsuri alternative la dependența de jocuri? CIADO ca și alte ONG-uri în materie de vicii, cu expertiză, nu au fost consultate, dar noi ne facem treaba și abordăm problema responsabil, ajungând la rădăcina prejudecăților tinerilor”, se arată într-un comunicat transmis redacției DC News de Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel