Ecotrophelia România 2019. Studenții se întrec în alimente eco-inovative

Eduard Pascu / 29 mai 2019 / 14:45 Salveaza PDF Comentarii

Un număr de 11 echipe din centrele universitare Galaţi, Bucureşti, Sibiu, Oradea, Suceava şi Timişoara se întrec, miercuri şi joi, în cadrul concursului naţional Ecotrophelia România 2019, de la Galaţi, informează biroul de presă al Universităţii "Dunărea de Jos".

Potrivit sursei citate, competiţia este organizată de Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară şi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi şi are ca scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător.

Concursul este deschis tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă şi masterat. În plus, îşi doreşte şi formarea de personal pentru industria alimentară europeană, care să fie bine informat şi să gândească ecologic.

Câştigătorii Fazei naţionale a competiţiei vor reprezenta România la Concursul internaţional Ecotrophelia Europe 2019, care va avea loc la Anuga, Germania, în perioada 6-7 octombrie.

Anul trecut, echipa studenţilor gălăţeni a trecut de faza naţională şi a adus de la Paris, de la Ecotrophelia Europe 2018, în premieră naţională, medalia de aur, pentru produsul Whoopy Ice - îngheţata pe bază de zer delactozat.

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27