Economiştii germani: Ţările slabe să iasă din zona euro

euro
euro

Un număr în creştere de economişti de renume şi comentatori, în special din Germania, spun că Grecia ar trebui să părăsească zona euro pentru binele propriu, cât şi pentru binele continentului. Unii economişti germani susţin că şi alte ţări din zonă, cum ar fi Portugalia sau chiar Italia, ar putea fi nevoite să procedeze la fel, scrie The New York Times.

„Este mai bine pentru toate părţile implicate, în special pentru Grecia, dacă aceasta va părăsi zona euro temporar“, a declarat Hans-Werner Sinn, preşedinte al influentului Ifo Institute.

Noi fonduri acordate Greciei nu vor face decât să descurajeze ţara să-şi restructureze economia, împingând în acelaşi timp Europa către o aşa-numită uniune de transfer, unde economiile mai puternice le susţin pe cele mai slabe, spun specialiştii.

Nu există niciun fel de clauză în legislaţia UE pentru eliminarea din zona euro a unei ţări membre, iar prin urmare Grecia va trebui să se retragă în mod voluntar. Iar dacă nu va mai primi ajutor, aceasta nu prea ar mai avea de ales.

În rândul economiştilor europeni din afara Germaniei, ideea exercitării de presiuni asupra unei ţări în sensul părăsirii zonei euro este privită în general drept iresponsabilă şi crudă.

Citeşte mai multe despre ieşirea ţărilor slabe din zona euro pe www.zf.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel