Economia repornește după relaxarea restricțiilor. Barclays așteaptă cel mai mare boom de la sfârșitul războiului

Un boom economic fără precedent în ultimele decenii este șteptat de economiști după relaxarea restricțiilor anti-COVID
Un boom economic fără precedent în ultimele decenii este șteptat de economiști după relaxarea restricțiilor anti-COVID

Economiștii anunță relansarea economiei în țările în care ratele de vaccinare sunt mari și se întrevede sfârșitul pandemiei COVID-19.

În Marea Britanie, unde au fost vaccinate deja cu cel puțin o doză 34 de milioane de persoane, guvernul se așteaptă ca întreaga populație adultă să fie imunizată până la 1 iulie. Ratele de infectare, internările la ATI și decesele au scăzut puternic în Anglia.

În acest context, economistul-șef al grupului Barclays, Jes Stanley, a prognozat, pentru BBC, că Regatul Unit va înregistra cel mai mare boom economic de la începutul celui de-al doilea război mondial. Optimismul acestuia este susținut de profitul companiei. Barclays a anunțat, pentru primele trei luni din 2021, o dublare a profitului, care va ajunge la 2,4 miliarde de lire sterline.

Estimăm că economia Marii Britanii va crește la cel mai rapid ritm din 1948, a declarat Stanley pentru BBC. Programul de vaccinare și depozitele acumulate de cetățeni în bănci în perioada când restricțiile au atenuat consumul vor asigura condițiile pentru revenirea spectaculoasă  a economiei britanice.

Biden- 3000 de miliarde în economie. Vaccinările, peste 100 milioane

Regatul Unit se alătură Statelor Unite, unde  este prognozată, de asemenea, una dintre cele mai rapide creșteri din ultimele decenii. SUA va injecta trilioane de dolari în economie, pe lângă transferurile directe către cetățeni, de la bugetul federal. Președintele Biden a prezentat în această săptămână Congresului pachetul de stimulare a persoanelor și firmelor, Planul american de locuri de muncă urmând a injecta peste 2 trilioane de dolari în economia SUA, prin concentrarea asupra infrastructurii critice. Planul de susținere a familiilor americane, potrivit Washington Post, ar putea oferi circa 1000 de miliarde de dolari pentru educația tinerilor și asitsența socială.

Economia Statelor Unite va crește puternic și pentru că se relaxează restricțiile, odată ce progresează vaccinarea. Peste 100 de milioane de persoane au fost deja vaccinate, iar procesul accelerează pe măsură ce tot mai multe fabrici de vaccin încep producția.

În Germania, chiar dacă se manifestă încă prudență privind relaxarea anti-COVID, se au în vedere măsuri care să permită persoanelor complet vaccinate participarea la evenimente culturale sau activități turistice.Citând un studiu al Institutului Robert Koch, Angerla Merkel a spus că persoanele complet vaccinate și cele care au trecut prin boală nu mai reprezintă un pericol semnificativ de infecție cu SARSCOV 2.Turismul și HORECA vor fi motoare puternice pentru creșterea economică, în Franța, Germania, Italia și Spania, după ridicarea restricțiilor COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel