Economia Chinei nu se mai oprește din crescut. Recuperare incredibilă pentru a doua economie a lumii

Pixabay
Pixabay

Economia Chinei își revine după criza provocată de COVID-19, în primele două luni ale anului fiind înregistrate creșteri.

Datele economice din China au crescut dramatic în primele două luni ale anului 2021, indicând o recuperare continuă pentru a doua cea mai mare economie din lume, relatează BBC, citat de Mediafax. Producția industrială a Chinei a crescut cu 35,1% în ianuarie și februarie, comparativ cu aceleași luni ale anului trecut.

Valorile sunt denaturate pentru că sunt comparate cu 2020, când majoritatea fabricilor din China se aflau în blocajul impus de pandemie. Producția industrială a crescut cu 16,9% comparativ cu primele două luni ale anului 2019, evidențiind o activitate mai puternică. O revenire a cererii externe a contribuit la creșterea exporturilor.

Guvernul chinez a stabilit un obiectiv modest anual de creștere economică pentru 2021, peste 6%, iar analiștii estimează o creștere de aproximativ 8%. China a fost singura economie majoră anul trecut care a raportat o evoluție pozitivă, cu o creștere de 2,3%. Vânzările cu amănuntul, un alt indicator economic cheie, au urcat cu 33,8% în această perioadă, deși rata șomajului era de 5,5% la sfârșitul lunii februarie, în creștere față de 5,2% în decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel