Eclipsă totală de soare, luni, 21 august

 Eclipsă
Eclipsă

Numărătoarea inversă a început. Milioane de americani așteaptă cu nerăbdare ziua în care Soarele se va întuneca, în contextul în care eclipsa solară totală din 21 august va fi vizibilă în 14 state americane - din Oregon, în nord-vest, și până în Carolina de Sud, în sud-est, relatează DPA.

Eclipsa totală de Soare din 21 august va fi vizibilă în 14 state americane — din Oregon, în nord-vest, și până în Carolina de Sud, în sud-est. Fenomenul va putea fi admirat sub forma unei eclipse solare parțiale în anumite regiuni din Europa, Africa și America de Sud.

În fiecare dintre cele 14 state americane, eclipsa totală de Soare va dura cel mult 2 minute și 40 de secunde.

O eclipsă poate să dureze, în funcție de circumstanțe, până la 7 minute și 30 de secunde. De exemplu, pe 22 iulie 2009, o eclipsă solară totală, vizibilă din China și partea de vest a Oceanului Pacific, a durat 6 minute și 39 de secunde.

Durata unei eclipse este influențată, printre altele, de diametrele aparente ale Lunii și Soarelui și de distanțele lor față de Terra.

Eclipsa totală de Soare este un fenomen special. Se întâmplă destul de rar ca oamenii să vadă acest fenomen producându-se pe parcursul vieții lor de două ori în același loc. Următoarea eclipsă solară totală se va produce pe 2 iulie 2019 și va fi vizibilă deasupra Oceanului Pacific, inclusiv din anumite orașe din Argentina și Chile, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel