EXCLUSIV  Eclipsă de Soare, 10 iunie 2021. La ce oră începe şi de unde se vede cel mai bine în România

Horoscop, miercuri, 6 octombrie. Lună Nouă în Balanță/Foto Pexels
Horoscop, miercuri, 6 octombrie. Lună Nouă în Balanță/Foto Pexels

Eclipsa de Soare din data de 10 iunie 2021 va putea fi văzută și din România, însă numai dintr-o anumită regiune a țării.

Eclipsa de Soare va începe după ora 13.00, a spus Adrian Şonka, astronom, miercuri, la Antena 3.

„Din România se va vedea ca eclipsă parţială, dar din nordul globului pământesc, ca inelară, adică Luna nu va acoperi complet discul Soarelui şi va rămâne un cerc luminos în jurul ei. De la noi, se va vedea parţial. Dacă tăiem harta României în jumătate, de la Braşov în sus se va vedea eclipsa. Practic, cel mai bine se va vedea din partea de N-V, unde acoperirea Soarelui va fi de circa 2%. Nu este mult, dar e cel mai mult din ţara noastră, şi cel mai puţin în diagonală, în partea de est. Deci, practic, dacă te afli în nordul ţării, vei vedea eclipsa mai bine decât cei care se află în centru şi sudul ţării. Eclipsa de soare va începe pe la ora 13.17 cel mai devreme în N-V şi aproape de ora 14.00, în est", a explicat astronomul Adrian Şonka.

Cum ne uităm la eclipsa de soare

Trebuie să ne luăm măsuri de precauţie şi să nu ne uităm la soare fără ochelari speciali. „Dacă din greşeală te uiţi la soare fără filtru sau prin telescop, atunci nu o să fie bine”, a mai spus Adrian Şonka.

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” a transmis: „Nu priviți direct Soarele pentru că puteți orbi. Cer senin!”

Emisiune specială la DCNewsTV

Daniela Simulescu, astrolog, a realizat o emisiune specială la DCNewsTV despre eclipsă.

„Vorbim despre o Lună Nouă, despre o eclipsă de Soare și o Lună Nouă în Gemeni care se va petrece pe 10 iunie. Am avut eclipsa aceea de Lună și Luna Plină în Săgetător pe 26 mai, emisiunea aceea a trezit niște demoni. Acea Lună Plină în Săgetător vorbea foarte mult despre acceptare, toleranță, despre a-i lăsa și pe ceilalți în jurul nostru, de a nu-i judeca doar în funcție de ceea ce ni s-a transmis și era foarte important atunci să învățăm diferența dintre eu cred și eu știu. Acum, la două săptămâni, vine această Lună Nouă în Gemeni, cu eclipsă de Soare. Atenție! Când zic Luna Plină în Gemeni, nu mă refer doar la Gemeni, ci pentru toată lumea", a spus astrologul Daniela Simulescu. „E un moment de început, de luat de la capăt. E un moment în care Luna începe să crească. E momentul acela în care vi se spune că trebuie să vă puneți intențiile, trebuie să o luați de la capăt. De data aceasta este vorba și despre Mercur Retrograd. Când vorbim despre Gemeni, despre ce vorbim? Despre schimbare, despre adaptare, despre pigulit, despre detalii, informații, discuții, mișcare, călătorie, drum, despre agitație, haos, mult mental, mult rațional”, a mai spus Daniela Simulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel