Cauciucurile de iarnă, obligatorii în maxim două săptămâni

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat că Executivul va aproba în maxim 2 săptămâni ordonanța de urgență care obligă șoferii să-și doteze mașinile cu anvelope de iarnă.

anca boagiu, ministrul transporturilor"Mă interesează siguranţa cetăţeanului în trafic. Cei care sunt pregătiţi pentru iarnă nu trebuie să fie victimele celor nepregătiţi. Noi, la Ministerul Transporturilor, avem multe costuri când trebuie să deblocăm un drum blocat de maşinile care nu s-au pregătit pentru iarnă şi, personal, cred că este o măsură bună", a spus Boagiu, la o vizită de lucru, cu premierul Emil Boc, la noul terminal al Aeroportului Otopeni.

Potrivit unui proiect de OUG elaborat de ministerul Transporturilor, şoferii de autoturisme şi camioane vor fi obligaţi să utilizeze anvelopele de iarnă în perioada 1 noiembrie-31 martie, în caz contrar urmând să plătească amenzi cuprinse între 2.500 lei şi 4.000 de lei, şi să achite daunele aduse elementelor care compun drumul dacă nu au asigurare.

Citește și:

Care este amenda, dacă nu foloseşti cauciucuri de iarnă

Cât costă să-ţi echipezi maşina pentru sezonul de iarnă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel