Echipamentele primului sistem PATRIOT sosesc în România

SUA au trimis de urgență baterii de rachete Patriot în Polonia
SUA au trimis de urgență baterii de rachete Patriot în Polonia

În luna august au început să sosească în România o parte din echipamentele principale din compunerea primului sistem PATRIOT de rachete sol-aer cu bătaie mare care va intra în dotarea Forţelor Aeriene Române.

Echipamentele şi materialele aferente vor fi transportate la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de brigadă Ion Bungescu" de la Capu Midia, jud. Constanţa, unde se va desfăşura testarea de acceptanţă şi recepţia a primului sistem de rachete.

Testarea de acceptanţă se va finaliza în a doua parte a lunii octombrie, fiind urmată de etapa de instruire a personalului din Regimentul 74 PATRIOT pe configuraţia specifică echipamentelor livrate României.

Pe parcursul anului 2021 va continua instruirea colectivă a echipajelor



Pe parcursul anului 2021 va continua instruirea colectivă a echipajelor, cu asistenţă din partea militarilor SUA, în vederea formării deprinderilor de operare şi mentenanţă, respectiv perfecţionării tehnicilor, tacticilor şi procedurilor necesare utilizării sistemului. Prin intrarea în dotare a sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT, Armata României îşi va creşte capacitatea defensivă şi de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spaţiului aerian naţional, parte a spaţiului aerian al NATO.

Aceste echipamente au fost precedate de transporturi terestre, aeriene şi maritime ale unor echipamente de sprijin logistic, comunicaţii, echipamente şi dispozitive de testare, precum şi echipamente de instruire prin simulare din cadrul sistemului PATRIOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel