Echipamentul anti-Covid de 2 mil. de euro acordat Republicii Moldova a ajuns la Chișinău. Maia Sandu: Suntem recunoscători

Un nou lot de echipamente de protecție medicală anti-Covid, în valoare de 2,3 milioane de lei, acordate cu titlu gratuit de către România, a ajuns astăzi la Chișinău. 

Ajutorul umanitar care a ajuns astăzi la Chișinău constă în echipamente de protecție medicală, respectiv 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane și 100 de mii de mănuși de unică folosință, scrie Jurnal.md.

„Suntem recunoscători pentru acest ajutor care va ajunge în spitalele noastre pentru medici și pacienți. Mă bucur că acest ajutor vine foarte repede după discuțiile pe care le-am avut cu președintele Klaus Iohannis. Este important pentru noi să vedem această deschidere, știm cât de greu este pentru toți în aceste vremuri. Ne punem mari speranțe și așteptăm cu nerăbdare să ajungă și vaccinul în RM, pentru că așa am putea să scăpăm mai repede de această năpastă. Sperăm că toate problemele birocratice să fie rezolvate cât de repede. Contăm pe sprijinul tuturor țărilor UE în așa fel încât să obținem și noi acces la vaccin”, a declarat Maia Sandu.

La ceremonia de prezentare care a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a participat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, președintele republicii Moldova, Maia Sandu, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, și Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne al României, Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel