Echipa feminină de fotbal a Tanzaniei răspunde remarcilor președintei

Pexels
Pexels

Echipa feminină de fotbal a Tanzaniei a răspuns remarcilor președintei țării, care le-a asemănt cu bărbați.

Echipa feminină de fotbal din Tanzania a reacționat în urma comentariilor președintelui din Tanzania, Samia Suluhu Hassan, care le-a descris pe fotbaliste ca având „piept plat” și fiind neatractive, astfel nu ar putea să aspire la căsătorie.

"Despre acele sportive cu piept plat, se poate crede cu ușurință că sunt bărbați", spusese Hassan la un eveniment de stat duminică trecută, unde se sărbătorea echipa masculină de fotbal sub 23 de ani din Tanzania, în orașul de coastă Dar-es-Salaam.

"Este regretabil că nu există nicio speranță de căsătorie pentru unii dintre acești sportivi, căsătoria este ca un vis pentru ei. Dacă unul dintre voi ar trebui să aleagă una dintre sportive și să o ducă acasă ca soție pentru a-ți întâlni părinții, sunt sigur că mama ta ar fi surprinsă și confuză și nu ar ști dacă este vorba de o femeie sau de un bărbat ", a mai spus președintele.

Discurs controversat al președintei

Un videoclip al discursului lui Hassan, care a fost rostit în swahili, a stârnit indignare după ce a fost larg distribuit pe rețelele de socializare. Tot în discursului său ea a subliniat necesitatea creșterii finanțării pentru sportivii din țară, în special pentru sportive și pentru îngrijirea lor la pensionare.

Președinția țării nu a comentat cu privire la revolta internauților ce a izbucnit în urma remarcilor lui Hassan, însă jucătorii seniori ai echipei naționale feminine din Tanzania, „Twiga Stars”, au declarat joi într-o conferință de presă că declarația a fost interpretată greșit.

Echipa de fotbal nu se arată deranajtă de remarci

"Există o declarație pe care președintele o făcuse și oamenii au interpretat-o ​​în moduri diferite", a spus un jucător.

"Declarația președintelui ne-a oferit, jucătorilor, multă putere și încurajare, ceea ce ne-a făcut să lucrăm foarte mult. Nu am văzut nimic deranjant cu această declarație".

O altă jucătoare a declarat că femeile fotbaliste din țară nu sunt deranjate de aspectul lor fizic.

"Suntem frumoase, suntem minunate ca alte femei și intenționăm să fim mame cândva. Discuția despre aspectul nostru nu este ceva care contează cu adevărat pentru noi...Jocul pe care îl practicăm are nevoie de multă forță. Facem neîncetat exerciții pentru a ne dezvolta mușchii și punctele forte pentru a ne atinge obiectivele ", a spus o jucătoare, care nu a fost numită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel