Ecaterina Andronescu: Legea învăţământului trebuie modificată

Baltac Alina / 26 iul 2012 / 13:33 Salveaza PDF Comentarii
Legea educatiei trebuie schimbata
Descriere foto: Legea educatiei trebuie schimbata

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, consideră că Legea educaţiei ar trebui schimbată în sensul rămânerii clasei a IX-a la liceu, întrucât majoritatea şcolilor gimnaziale sunt la ţară, iar rezultatele la evaluarea naţională relevă faptul că în mediul rural şcoala "s-a degradat nepremis de mult".

Andronescu a declarat că, în opinia sa, trimiterea clasei a IX-a la gimnaziu ar pune în dificultate învăţământul românesc.

"Cred că ne-am pune într-o mare dificultate dacă am lăsa legea nemodificată cu clasa IX-a pentru că anul acesta şcolile gimnaziale au avut mari dificultăţi să asimileze clasa pregătitoare, ori dacă infrastructura şcolară cu dificultate a asimiliat clasa pregătitoare, iar în multe spaţii s-au făcut improvizaţii, atunci şi mai mare ar fi dificultatea pe care am aşeza-o pe umerii şcolilor gimnaziale trimiţând şi clasa a IX-a în aceste şcoli. Şi aceasta va fi una din importantele modificări pe care trebuie să le aducem legii", a spus Andronescu, la Bistriţa, la o întâlnire cu directorii de şcoli din judeţ.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26