Ecaterina Andronescu este incompatibilă, a decis Curtea de Apel București

Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi ca neîntemeiată cererea formulată de Ecaterina Andronescu de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate care a stabilit că se află în incompatibilitate. Decizia de marţi a Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Ecaterina Andronescu a cerut, în 20 iunie 2011, Curţii de Apel Bucureşti, anularea Raportului 65957/G/II/06.06.2011 al Agenţiei Naţionale de Integritate, care a stabilit că s-a aflat în conflict de interese, deoarece în perioada în care a fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc a fost şi managerul unui proiect al UPB derulat cu fonduri UE şi a încasat aproape 40.000 de lei, iar instituţia a sesizat Parchetul.

Inspectorii de integritate spun că la data de 08.09.2008, Ecaterina Andronescu, în calitate de Rector al Universității Politehnica din București, a semnat Decizia nr. 302, prin care a fost desemnat Managerul Proiectului ”Pregătirea competitivă a doctoranzilor în domenii prioritare ale societății bazate pe cunoaștere”. Andronescu a încasat, în perioada octombrie 2009 – aprilie 2011, în calitate de Manager de proiect, suma de 39.843 Lei. Suma totală de finanţare nerambursabilă a proiectului s-a ridicat la 14.350.688,16 Lei (fără TVA), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului, diferența de 2%, respectiv 292.871,19 Lei, având ca sursă de finanțare contribuția beneficiarului – Universitatea Politehnica.

În perioada îndeplinirii demnității publice de Ministru al Ministerului Educației, Cercetării și Inovării (între 2008 şi octombrie 2009, n.r.), din documentele transmise de către Direcția Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (A.M.P.O.S.D.R.U.), nu rezultă faptul că Ecaterina Andronescu s-a suspendat din funcţia de Manager de Proiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel