EBOLA ROMÂNIA. Unde a fost prima dată ploieșteanul întors din Nigeria

Un bărbat de 51 de ani suspectat că este infectat cu virusul Ebola a fost transferat, duminică, de la Spitalul Judeţean din Ploieşti la Institutul Naţional "Matei Balş" din Bucureşti.

vezi și: EBOLA ÎN ROMÂNIA. Imagini cu ploieșteanul suspect de EBOLA

Bărbatul suspect de Ebola le-a spus, duminică, medicilor din Ploieşti că, după întoarcerea din Nigeria, a fost în vacanţă la Vama Veche şi că a început să se simtă rău în urmă cu trei zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul de 51 ani suspect de Ebola s-a prezentat, duminică dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, unde, în primă fază, nu a spus că a fost în Nigeria, ci doar că a fost în vacanţă la Vama Veche şi că în urmă cu trei zile a început să se simtă rău şi să aibă scaune cu sânge.

VEZI ȘI: EBOLA. Cu ce se confundă, ce teste se fac

De la Spitalul de Boli Infecţioase a fost îndrumat către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde le-a spus medicilor că a fost plecat câteva luni în Nigeria, au precizat sursele citate.

Contactat telefonic, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Cătălin Vişean, a declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul a intrat în camera de primiri urgenţe a spitalului şi nu a luat contact cu niciun alt pacient.

Acesta a spus că deşi boala nu a fost confirmată, în condiţiile în care cazul pacientului este unul "deosebit", spitalul a intrat în carantină.

"Cel puţin în cursul zilei de astăzi (duminică – n.r.) nu va fi permis accesul vizitatorilor în spital. Noi am dezinfectat imediat spaţiul în care pacientul a fost primit şi acesta nu a intrat în contact cu alţi bolnavi, însă este o măsură de precauţie", a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti.

Probele pentru analizele de laborator vor fi recoltate imediat după ce bărbatul va fi adus la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

De la "Matei Balş", probele vor fi duse la Laboratorul de referinţă din Germania, singurul care se ocupă de astfel de cazuri.

"Din acest motiv rezultatul va fi aflat după minimum 72 de ore. Laboratorul din Germania este acreditat pentru Ebola, la fel cum cel din Marea Britanie a făcut analizele la epidemia de gripă", au mai spus sursele citate.

Potrivit surselor citate, bărbatul a venit din Nigeria la 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice.

"Nu are febră. I se vor face investigaţii complete la 'Matei Balş' ", au mai spus sursele citate.

Medicii iau în calcul şi ca bărbatul să fie suspect de malarie, în condiţiile în care, până în prezent, nu a făcut febră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel