EBOLA. Primul european mort de EBOLA. Voluntar român: Populația e fără apărare

Virusul EBOLA a ucis primul european. 

Preotul spaniol Miguel Pajares, în vârstă de 75 de ani, a murit. Pajares fusese internat anterior la spitalul administrat de Ordinul San Juan de Dios din capitala Liberiei, Monrovia. Bărbatul a contractat virusul după ce l-a vizitat pe directorul instituţiei medicale, care a murit şi el din cauza bolii. El a fost repatriat în 7 august și i s-a aplicat un tratament experimental la care nu a răspuns. Același tratament a fost aplicat și celor doi americani infectați cu EBOLA, care au răspuns pozitiv. 

ZMapp, un medicament fabricat de o companie privată americană, Mapp Pharmaceuticals, este într-o fază timpurie de dezvoltare şi a fost testat anterior doar pe maimuţe.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a arătat că 1.013 de persoane au murit din cauza virusului. 

Voluntarul român în Nigeria, Gabriel Viţelar, a povestit pentru Mediafax, că "se vorbeşte despre epidemie, dar în afară de câteva măsuri de prevenire puerile, pe alocuri chiar ciudate, nu am observat nimic. Din cauza situaţiei economice din regiune, populaţia fiind împărţită între un foarte mic procent de oameni bogaţi, iar restul săraci, puţini sunt cei care au şanse la un tratament medical adecvat. Aici nu există asigurări medicale sau un sistem de sănătate. Trebuie să plăteşti pentru orice. Practic, populaţia e fără apărare în faţa Ebola".

Alături de el, în misiunile medicale sunt implicaţi şi alţi români, iar majoritatea locuiesc în Lagos. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel