EBOLA. Misionara americană infectată, așteptată marți în SUA

EBOLA. Nancy Writebol, o misionară americană, care a fost infectată cu virusul EBOLA  în Africa, va fi adusă înapoi în SUA marți cu un avion sanitar, a indicat, luni, organizația de caritate SIM, pentru care lucrează, informează AFP.

EBOLA. Medicul Kent Brantly, celălalt american contaminat cu virusul febrei hemoragice în Liberia, unde lucra împreună cu Nancy Writebol, s-a întors sâmbătă în Statele Unite, fiind transportat cu același avion care o va aduce și pe colega sa.

Avionul sanitar privat va ateriza, la fel ca sâmbătă, la baza aeriană Dobbins, de lângă Atlanta (Georgia, sud-est). D-na Writebol va fi dusă apoi cu ambulanța la Spitalul Universitar Emory, unde se află deja dr. Brantly.

EBOLA. Spitalul dispune de o unitate specială pentru menținerea în carantină a bolnavilor infectați cu agenți patogeni periculoși și poate asigura tratament specializat. În SUA mai există doar trei astfel de instituții.

Citește și: EPIDEMIE EBOLA. OMS afirmă că epidemia de EBOLA a scăpat de sub control


EBOLA. Duminică, dr Tom Frieden, directorul Centrului federal pentru controlul și prevenirea bolilor, a afirmat că starea de sănătate a lui Kent Brantly 'pare să se amelioreze'.

Dr. Brantly, în vârstă de 33 de ani și a cărui stare era considerată vineri stabilă, dar gravă, a ieșit din ambulanță pe propriile-i picioare, sâmbătă, la sosirea sa la spital, îmbrăcat într-un combinezon special etanș.

Dr.Brantly lucrează pentru organizația de caritate Samaritan's Purse în Liberia, una din cele trei țări, alături de Sierra Leone și Guineea, afectate de o epidemie fără precedent de Ebola, care s-a soldat până la 1 august, potrivit bilanțului anunțat chiar luni de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu un total de 887 de morți și 1.603 cazuri de îmbolnăvire. În acest bilanț au fost incluse și cazurile din Nigeria, a patra țară care a 'importat' boala, trei dintre cazuri fiind considerate 'probabile' și unul 'suspect'.

Citește și: EBOLA a ajuns în SUA. Lumea, în alertă medicală

EBOLA. Autoritățile sanitare americane subliniază că virusul Ebola, cu o rată de mortalitate de 60% până la 90%, nu se transmite cu foarte mare ușurință, ci doar prin contact direct cu fluide corporale cum sunt sângele, transpirația sau saliva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel