EBOLA. Misionara americană infectată, așteptată marți în SUA

Crişan Andreescu / 05 aug 2014 / 10:46 Salveaza PDF Comentarii

EBOLA. Nancy Writebol, o misionară americană, care a fost infectată cu virusul EBOLA  în Africa, va fi adusă înapoi în SUA marți cu un avion sanitar, a indicat, luni, organizația de caritate SIM, pentru care lucrează, informează AFP.

EBOLA. Medicul Kent Brantly, celălalt american contaminat cu virusul febrei hemoragice în Liberia, unde lucra împreună cu Nancy Writebol, s-a întors sâmbătă în Statele Unite, fiind transportat cu același avion care o va aduce și pe colega sa.

Avionul sanitar privat va ateriza, la fel ca sâmbătă, la baza aeriană Dobbins, de lângă Atlanta (Georgia, sud-est). D-na Writebol va fi dusă apoi cu ambulanța la Spitalul Universitar Emory, unde se află deja dr. Brantly.

EBOLA. Spitalul dispune de o unitate specială pentru menținerea în carantină a bolnavilor infectați cu agenți patogeni periculoși și poate asigura tratament specializat. În SUA mai există doar trei astfel de instituții.

Citește și: EPIDEMIE EBOLA. OMS afirmă că epidemia de EBOLA a scăpat de sub control


EBOLA. Duminică, dr Tom Frieden, directorul Centrului federal pentru controlul și prevenirea bolilor, a afirmat că starea de sănătate a lui Kent Brantly 'pare să se amelioreze'.

Dr. Brantly, în vârstă de 33 de ani și a cărui stare era considerată vineri stabilă, dar gravă, a ieșit din ambulanță pe propriile-i picioare, sâmbătă, la sosirea sa la spital, îmbrăcat într-un combinezon special etanș.

Dr.Brantly lucrează pentru organizația de caritate Samaritan's Purse în Liberia, una din cele trei țări, alături de Sierra Leone și Guineea, afectate de o epidemie fără precedent de Ebola, care s-a soldat până la 1 august, potrivit bilanțului anunțat chiar luni de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu un total de 887 de morți și 1.603 cazuri de îmbolnăvire. În acest bilanț au fost incluse și cazurile din Nigeria, a patra țară care a 'importat' boala, trei dintre cazuri fiind considerate 'probabile' și unul 'suspect'.

Citește și: EBOLA a ajuns în SUA. Lumea, în alertă medicală

 

EBOLA. Autoritățile sanitare americane subliniază că virusul Ebola, cu o rată de mortalitate de 60% până la 90%, nu se transmite cu foarte mare ușurință, ci doar prin contact direct cu fluide corporale cum sunt sângele, transpirația sau saliva.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27