EBOLA ÎN STATELE UNITE. SUA se confruntă cu primul caz de INFECTARE cu VIRUSUL EBOLA în interiorul țării

Statele Unite ale Americii se confruntă cu primul caz de infectare cu virusul Ebola diagnosticat în interiorul țării, a anunţat, marţi, un purtător de cuvânt al Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor. Pacientul este spitalizat în Texas și reprezintă primul caz diagnosticat atât în SUA, cât şi în afara continentului african, a explicat directorul CDC, citat de Mediafax.

"Cred că este vorba de primul caz diagnosticat în afara Africii", a afirmat Tom Frieden, directorul CDC, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că autorităţile federale sanitare sunt sigure că vor putea împiedica propagarea virusului Ebola în Statele Unite, după ce un prim pacient a fost diagnosticat pe teritoriul american de contractarea virusului, cu toate că la întoarcerea în ţară, pe 20 septembrie, nu prezenta niciun simptom.

"Nu am niciun dubiu că vom controla importul acestui caz de Ebola, pentru a împiedica propagarea sa pe larg în ţară", a dat asigurări directorul CDC.

Citește și: EXTINDEREA EBOLA. De ce îi îngrijorează pe producătorii de CACAO

Bolnavul, un bărbat, a călătorit în Liberia şi este în prezent spitalizat la Health Presbyterian Hospital de la Dallas, în Texas (sud), a precizat un purtător de cuvânt.

Spitalul din Texas a anunţat internarea pacientului printr-un comunicat transmis marţi.

"Având în vedere simptomele şi recentele călătorii efectuate, (pacientul) a fost internat în spital şi plasat în carantină, pentru a se stabili dacă a fost infectat cu virusul Ebola", se arată în comunicat, fără alte precizări.

Analizele au confirmat infectarea cu Ebola

Infectarea pacientului cu virusul Ebola a fost confirmată de analizele efectuate de CDC.

Spitalul nu a dezvăluit identitatea pacientului sau vârsta acestuia, nici locul unde ar fi putut contracta virusul.

Vezi și: Virusul Ebola, vaccin fără reacții adverse

Cea mai gravă epidemie de Ebola din ultimii 40 de ani

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia virusului în 1976, a depăşit pragul de 3.000 de morţi, virusul provocând moartea a aproape jumătate dintre cele aproximativ 6.500 de persoane infectate, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Dintr-un total de 6.574 de bolnavi de Ebola din cinci ţări din Africa de Vest, 3.093 au murit, precizează OMS într-un ultim bilanţ realizat la 23 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel