EBOLA ÎN ROMÂNIA. Contradicții în cazul românului suspect de Ebola

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, suspectat de Ebola, a ajuns la Institutul Național "Matei Balș" din București și se află într-o rezervă specială. Șansa de confirmare a virusului este minimă în cazul ploieșteanului care a lucrat în Nigeria.

Bărbatul a venit din Nigeria în România pe data 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice. 

În Nigeria, într-o țară cu peste 170 milioane de locuitori, au fost depistate până în prezent trei cazuri de oameni care au virusul Ebola: „Alte două cazuri de Ebola au fost confirmate în Nigeria. Este vorba despre cetăţeni nigerieni, care au avut legătură cu primul pacient infectat", a anunțat Onyebuchi Chukwu, ministrul nigerian al Sănătății. După ce a fost decretată starea de urgenţă, armata a început să izoleze oraşele unde sunt mulţi bolnavi sau suspecţi de contaminare, motiv pentru care este greu de crezut că românul a putut lua virusul.

Cum se transmite Ebola

Virusul Ebola se transmite prin contact direct, prin secreții și prin instrumentalul de ordin medical. Așadar, cele mai expuse în acest caz sunt cadrele medicale.

Amintim că ploieșteanul în vârstă de 51 de ani lucra în Nigeria, pe o platformă petrolieră, situație în care riscul de transmitere a virusului este minim. Cu toate acestea, riscul confirmării virusului Ebola în România nu este exclus, iar medicii fac cercetări la Institutul Național "Matei Balș" din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel