Urmărește emisiunea live


Ebola. Cum se fac bani din panica stârnită de boală

Unii profită de pe urma temerilor care s-au răspândit odată cu Ebola. Acestea au crescut vânzările la diverse produse, de la dezinfectanţi şi costume de protecţie, până la jucării sau costume de Halloween în Statele Unite, scrie time.com.

Antiseptice şi dezinfectante

Temerile cu privire la răspândirea virusului Ebola în Statele Unite şi alte ţări au determinat o creştere a vânzărilor la produse dezinfectante şi antispetice. În plus, călătorii afirmă că dezinfectantul pentru mâini şi alte produse antibacteriale sunt mult mai dese în aeroporturi, deşi acest lucru poate fi determinat de faptul că a început sezonul gripal.

CITEȘTE ȘI: Elabola, glumă macabră. Sute de pasageri ai unui avion, în carantină - VIDEO

Costume de protecţie

După răspândirea informaţiei că o persoană din Statele Unite este tratată de Ebola, vânzările la măşti chirurgicale, mănuşi şi costume de protecţie fabricate de o firmă din zona Chicago au crescut vertiginos. Numărul apelurilor telefonice adresate companiei s-au multiplicat, iar vânzările de măşti chirurgicale au crescut cu 40 la sută. Vânzările de kituri de protecţie au crescut de asemenea, în timp ce unii investitori văd o oportunitate în această situaţie.

Măşti de protecţie hip-hop

Rapperul Cam'ron vinde măşti de polipropilenă imprimate cu imaginea sa la preţul de 19,99 de dolari. Stocurile sunt însă epuizate, iar măştile sunt disponibile doar prin comandă, cu livrare cel mai devreme la începutul lui noiembrie.

Costume de Halloween

Graţie circulaţiei rapide a informaţiei, aproape orice a fost subiect de ştiri în octombrie va apărea într-o formă sa alta în costumele de Halloween, chiar dacă este vorba despre un subiect extrem de important, precum Ebola. Astfel, nu ar trebui să fie o surpriză că cele mai în vogă costume sunt cele legate de această epidemie.

Jucării Ebola

O companie din Connecticut, Giant Microbes, vinde jucării din pluş cu cele mai cunoscute virusuri în scopuri educaţionale. Aceasta a realizat şi jucării care înfăţişează virusul Ebola, iar vânzările au explodat după ce epidemia a devenit subiect de ştiri.

Escrocherii în numele unor organizaţii umanitare

În ultimele zile au apărut şi o serie de "escrocherii legate de Ebola şi colectori de fonduri dubioşi", care nu oferă niciun fel de ajutor victimelor epidemiei, precum şi solicitări telefinice care nu au nicio legătură cu vreo organizaţie umanitară reală.

Vitamina C

Uleiurile esenţiale şi remediile din plante se numără printre "tratamentele" netestate care au fost sugerate ca strategii de luptă împotriva Ebola, însă cea care a avut cel mai mare succes a fost Vitamina C. Un om de afaceri oportunist din New York a vândut până la 14.000 de cutii pe zi în ultima perioadă dintr-un supliment alimentar care conţine 554 la sută din doza zilnică recomandată de Vitamina C, sub numele de Ebola-C.

Domeniul Ebola.com

În 2008, un antreprenor vizionar pe nume Jon Schultz a cumpărat domeniul Ebola.com cu 13.500 de dolari. În prezent, el este dispus să îl vândă în schimbul a 150.000 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel