E singura floare din lume cu petale "de sticlă". O nouă specie de orhidee a fost descoperită în Japonia

Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ

Cercetătorii din Japonia au găsit o nouă specie de orhidee, cu florile sale roz și albe atât de delicate și fragile, încât par a fi din sticlă.

Floarea este înrudită cu o altă specie de orhidee, comună în Japonia, cu care seamănă foarte mult. Descoperirea a fost raportată oamenii de știință, vineri, în Journal of Plant Research. „Diversitatea incredibilă a familiei de orhidee, Orchidaceae, este cu adevărat uluitoare, iar noi descoperiri precum cea a Spiranthes întăresc necesitatea de a studia și proteja aceste nestemate botanice”, a declarat Justin Kondrat, horticultor principal, pentru Smithsonian Gardens Orchid Collection, într-un e-mail pentru CNN.

Orhideele din acest gen - Spiranthes - sunt numite „împletituri ale doamnelor”, datorită asemănării lor cu șuvițele ondulate de păr. Acestea au o tulpină centrală, în jurul căreia crește o spirală ascendentă de flori minuscule, în formă de clopot, care pot fi albe, roz, violete sau galbene.

De ce a fost "botezată" astfel

Există aproximativ 50 de specii de Spiranthes găsite în Eurasia, Australia și Americi, de obicei în regiunile temperate sau tropicale, iar aceste flori sunt cunoscute în Japonia de sute de ani, potrivit studiului. Noua specie a fost observată, din întâmplare, în prefectura Tokyo, lângă insula Hachijo, inspirând numele speciei Spiranthes hachijoensis. Înainte de această descoperire, în Japonia au fost găsite alte trei specii de orhidee Spiranthes: S. australis, S. sinensis și S. hongkongensis, deși se credea că doar S. australis crește pe continentul japonez. Culorile florilor de S. hachijoensis au variat „de la violet-roz la alb”. Petalele măsoară aproximativ 3 până la 4 milimetri lungime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel