EXCLUSIV  E.S. Victor Micula, ambasadorul României la Kiev, la Obiectiv EuroAtlantic. România, un „mister pozitiv” pentru Ucraina și de ce înfrângerea Ucrainei ar avea consecințe catastrofale

DefenseRomania va difuza o ediție specială a podcastului Obiectiv EuroAtlantic în care invitat va fi Excelența Sa Victor Micula, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României la Kiev.

Interviul realizat în cadrul emisiunii Obiectiv EuroAtlantic va fi difuzat miercuri, 03.04.2024, începând cu ora 11:00 pe toate canalele platformei DefenseRomania. 

Invitatul ediției speciale este Excelența Sa domnul Victor Micula, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României la Kiev.

Ambasadorul Victor Micula este și cel care din postura de subsecretar de stat a organizat summit-ul istoric al NATO de la București din 2008.

Într-o conexiune direct din capitala Ucrainei, ambasadorul Micula va analiza criza de securitate fără precedent în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, generată de invadarea Ucrainei de către Federația Rusă pe 24 februarie 2022, o escaladare a unui război declanșat de Rusia asupra statului vecin încă din martie 2014.

România are cea mai lungă graniță cu Ucraina iar sprijinul acordat țării vecine, nu doar din punct de vedere militar, ci și din perspectivă umanitară, a fost unul determinant. Ambasadorul României la Kiev va discuta despre această asistență și ne va prezenta nu doar percepția autorităților de la Kiev, dar și cea a societății civile ucrainene față de România, o percepție pe care o numește atât de sugestiv „un mister pozitiv”.

Va fi abordat și subiectul comunității românești din Ucraina și modul în care la Kiev sunt făcuți pași pozitivi pentru a rezolva problemele minorității române. Nu vor fi ocolite nici alte subiecte sensibile precum modul în care propaganda rusă activează în Ucraina și se folosește de problema minorităților, dar nici riscul de extindere a conflictului și vulnerabilitatea Republicii Moldova în fața avansului rus.

Pentru că, așa cum explică ambasadorul Victor Micula, o eventuală înfrângere a Ucrainei ar avea consecințe catastrofale nu doar pentru regiune și pentru România, ci la nivel global.

Dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Ucraina, precum și perspective privind aderarea Ucrainei la NATO și UE precum și viitorul proces de reconstrucție al Ucrainei, vor fi și ele dezbătute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel