EXCLUSIV  "E o boală cronică". Hanibal Dumitrașcu, adevăr dur

Psihologul Hanibal Dumitrașcu a vorbit pentru dcnews.ro despre "o boală cronică" a României. 

"Societatea românească se confruntă cu fenomenul anomiei, a lipsei de autoritate a instituțiilor cu excepția DNA-ului și SRI-ului. E o boală cronică. Vedem că în general când cetățeanul de rând, omul se raportează la poliție, o face ca la o instituție în general slabă. Asta face ca primele dintre regulile care sunt încălcate în societatea românească să fie chiar regulile de circulație. Suntem, în general, o societate anomică, cu personaje alienate, incapabile să respecte regulile și legile", a explicat Hanibal Dumitrașcu pentru dcnews.ro. 

Psihologul a adăugat că "poliția nu are autoritate și când încearcă să facă uz de ea este contestată, fie de cel care a încălcat legea, fie de cei care asistă". "Trăim într-o societate în care regulile nu sunt normalizate, nu sunt interiorizate și nu sunt respectate", a mai precizat Hanibal Dumitrașcu. 

Afirmațiile psihologului Hanibal Dumitrașcu au fost făcute în contextul în care o femeie care a trecut pe culoarea roșie a semaforului a fost oprită de polițiștii. A izbucnit un scandal în centrul Capitalei, acompaniat de zeci de trecători și instrumentat de pieton- o doamnă care a refuzat să se legitimeze, s-a târât și a urlat la polițiști că sunt criminali- dar și de polițiști, care au ajuns să fie 11 la număr. Femeia a primit o amendă de aproape 500 de lei. Dacă nu reacționa așa cum a făcut-o putea primi un avertisment verbal sau cel mult o amendă până-n 100 de lei. 

VEZI mai mult: EXCLUSIV Scandal 'halucinant' cu polițiști 'criminali'. Dumitru Coarnă, afirmații-cheie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel