E nevoie de dotarea URGENTĂ a școlilor. FSLI: „Am anticipat acest scenariu pesimist!”

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere instituțiilor statului să lua măsuri urgente de dotare a școlilor cu infrastructura necesară cursurilor online, altfel sistemul riscă să se blocheze.

„Federația atrage atenția tuturor instituțiilor statului responsabile cu buna desfășurare a procesului instructiv-educativ din unitățile de învățământ din România că riscăm să ajungem într-un blocaj! Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus înregistrate în tot mai multe școli din România ne aduce în fața unei situații pe care guvernanții ar fi trebuit să o anticipeze: școlile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roșu, respectiv în mediul online”, se arată într-un comunicat.

Nici după prima săptămână nu s-a rezolvat problema infrastructurii

„Lipsesc din multe localități tabletele pentru elevi și cadre didactice, precum și conexiunea la internet a școlilor. În aceste condiții cursurile nu pot avea loc, iar elevilor li se încalcă un drept fundamental, acela de a beneficia de acces la educație”, transmite Federația.

Scenariul pesimist a fost anticipat

“Din păcate, am anticipat acest scenariu pesimist: multe dintre unitățile de învățământ devin bombe epidemiologice, pentru că instituțiile statului nu și-au făcut treaba, deși au avut luni bune la dispoziție în care să aplice un plan bine pus la punct de măsuri prin care să fie protejați atât elevii cât și angajații din sistem. În acest context, trebuie să fie urgentată achiziția de tablete pentru elevi și cadre didactice, precum și rezolvarea accesului la internet, pentru că sunt școli care încă nu au această facilitate. Realitatea este crudă: ne pregătim în multe dintre școli de aplicarea scenariului roșu, în care cursurile vor avea loc în sistem online. Am senzația însă că guvernanții se află într-o stare de amorțeală, aflați probabil cu gândul doar la alegerile locale și parlamentare. Nu ne putem bate joc de educația copiilor! Pot să înțeleg situația anului școlar trecut, pentru că a fost una fără precedent pentru lumea întreagă și a apărut peste noapte, dar în multe dintre țări, responsabilii au învățat din perioada trecută, nu stau să caute și acum, letargic, soluții”, a declarat președintele FSLI, Simion Hancescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel