E.coli a ajuns în Canada. Suspiciune de îmbolnăvire în Ontario

e.coli_
e.coli_

Autorităţile canadiene au anunţat un prim caz suspect de infectare cu bacteria E.coli enterohemoragică, aflată la originea unei epidemii soldate cu 23 de victime în Europa.

"În Ontario există un caz suspect de E.coli, legat de epidemia din Europa. Este vorba despre primul caz din Canada", a declarat Arlene King, coordonatorul pentru serviciilor sanitare locale, potrivit Mediafax. Bărbatul suspectat de infectare cu E.coli a călătorit recent în Germania, unde a mâncat produse alimentare locale, a spus King, fără a preciza despre ce alimente este vorba. "Testele preliminare au confirmat prezenţa unei toxine compatibile cu actuala epidemie de E.coli din Europa, însă rezultatele complete vor fi disponibile peste câteva zile", a adăugat ea, apreciind că riscul sanitar la nivel local rămâne foarte scăzut.

Suspiciunea de îmbolnăvire cu E.coli nu este prima din America de Nord. Centrul american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a anunţat că a înregistrat şase cazuri suspecte, patru dintre bolnavi călătorind recent în nordul Germaniei, iar ceilalţi doi fiind militari americani staţionaţi în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel