Dzhokhar Tsarnaev, primele explicații: fratele său, capul operațiunii

dzhokhar-tsarnaev boston dece
dzhokhar-tsarnaev boston dece

Dzhokhar Tsarnaev, suspectul numărul doi în dublul atentat din Boston, le-a spus anchetatorilor că fratele său s-a aflat în spatele exploziilor și că nici o organizație teroristă internațională nu i-a susținut, au declarat surse guvernamentale din SUA pentru CNN.

Interogatoriile preliminare cu Tsarnaev au arătat că cei doi frați se potrivesc profilului de jihadiști auto-radicalizați, a mai spus sursa citată. Dzhokhar, rănit și internat în spital, a spus că fratele său - ucis vineri în urma unui schimb de focuri - a vrut să apere Islamul de atacuri, potrivit sursei.

Aceasta a subliniat că interviurile sunt preliminare și că afirmațiile lui Tsarnaev trebuie verificate și urmate de noi investigații.

Nu există dovezi, deocamdată, că frații ceceni ar fi avut colaboratori în cazul atentatelor din Boston.

Prima audiere improvizată a lui Tsarnaev a fost lângă patul de spital al acestuia. Cecenul a răspuns prin mișcări ale capului, singurul său cuvânt scos fiind un ”nu”, întrebat fiind dacă își poate permite un avocat. Prin urmare, i s-a oferit un avocat din oficiu.

Investigatorii l-au mai întrebat pe Tsarnaev dacă mai deține și alte bombe, dispozitive explozive sau arme, în afară de cele găsite de poliție până acum și dacă mai este cineva implicat în atentat, o sursă apropiată investigației a povestit pentru CNN. La distanță de câteva ore, anchetatorii intră în camera de spital al lui Dzhokhar pentru a-l chestiona în prezența doctorilor, a adăugat sursa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel