EXCLUSIV  Dynamite momeală. Un site de știri vă MINTE zilnic. Fake news de proporții în România

Înșelătorie de proporții în mediul online! Sub masca unui site - aparent de știri serioase - se află un fake news comercial.

Așa zisul ziar online are mai multe rubrici printre care: "Rusia", "Finanțe", "Afaceri"; "Știință și Tehnică", "Sport", "Cultură", "Internet și mass-media", "Valori", Călătorii". Dar absolut toate rubricile de știri duc spre o reclamă privind o momeală pentru pești.

(w670)

Totul pornește de la o informație care, la prima vedere, pare adevărată "Braconieri din București au prins pește folosind momeală interzisă". Apoi, dacă citiți știrea, aflați că nu se spune nici despre cine este vorba, nici unde a avut loc exact acțiunea și nici data întâmplării. Articolul spune că de fapt, oamenii nu erau braconieri, ci simpli amatori care s-au trezit cu o captură uriașă datorită "momelii interzise". Apoi, la finalul fake news-ului este postat un link privind vânzarea de Activator nadă Dynamite. Precizăm că, în realitate, orice click pe site duce spre respectiva reclamă.

Și pentru ca fake news-ul să fie complet, pe site sunt publicate și două diplome, un fel de atestări ale produsului, doar că nu sunt lizibile. 

(w670)

(w670)

În plus, există și niște falși utilizatori de Facebook care laudă produsul și lasă comentarii pe site, dar într-un mod extrem de credibil încât, dacă nu ești atent, informația îți va părea 100% reală. Oamenii, de fapt niște roboți care generează automat mesaje, spun că produsul - dat fiind faptul că este atât de perfomant - va fi interzis, în ideea de a crește comenzile pentru că oricând momeala poate dispărea de pe piață și... este bine să vă faceți stocuri.

Iată câteva dintre comentariile false postate pe respectivul site:

"La naiba! M-am dus să fac comanda pentru că într-adevăr site-ul poate fi închis în orice moment. Cum apare ceva bun, neapărat trebuie să se întâmple ceva rău";

"Eu împreună cu prietenii mei am testat de curând Dynamite: este pur şi simplu un șoc. Nu am mai prins niciodată atâta peşte în două ore";

"Şi eu am cumpărat Dynamite pe acest site în urmă cu 2 luni. Tot ceea ce s-a scris în anunţurile publicitare este adevărat. Însă dacă organele de stat s-au interesat de acest produs, nu este bine. Trebuie să faci stocuri";

"Şi eu sunt un fan al Dynamite. Principalul lucru e să comanzi pe site-ul oficial, ca să nu te alegi cu un fals. Escrocii copiază imediat un produs bun";

"Ce noroc că am dat de această ştire! Neapărat trebuie să-mi fac un stoc. Cu Dynamite chiar si eu, un pescar fără experiență, am întotdeauna o captură mare. Mi-ar părea rău să pierd o asemenea posibilitate". Toate comentariile sunt noi, în ideea ca tu, cititor, să vezi câtă lume intră pe site și lasă mesaje.

(w670)

Așa că atenție pe ce site-uri dați click pentru că unii escroci umblă cu jumătăți de adevăr pentru a vă păcăli și pentru a vă face să scoateți sume mari de bani din buzunar sub aparența de site serios de știri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel