DW: Conduita lui Băsescu este dizgrațioasă și se apropie asimptotic de borna ne-constituţionalităţii

traian_basescu
traian_basescu

Președintele Traian Băsescu este caracterizat aspru de siteul postului oficial german Deutsche Welle, în contextul noilor evenimente de la București, privind situația de la Parchetul General și DNA. Susținând că preluarea interimatului Justiției de către premierul Victor Ponta este firească, întrucât prim-ministrul s-a angajat onorabil în fața CE și prin pactul de coabitare să rezolve problema procurorilor, comentariul DW  îl descrie pe Traian Băsescu ca având o atitudine „dizgrațioasă” și care „se apropie asimptotic de borna neconstituționalității”.

[caption id="attachment_300162" align="aligncenter" width="640"] Sursa foto: qmagazine.ro[/caption]

„După demisia ministrului Mona Pivniceru, ne găsim dintr-o dată într-o situaţie mult mai favorabilă. Premierul Victor Ponta, care a preluat ca interimar atribuţiile de ministru al Justiţiei este, cu certitudine, cel mai bine plasat pentru a lua decizii curajoase într-un domeniu guvernat de cele mai furtunoase pasiuni politice", scrie DW.

În schimb, autorul articolului, atrage atenția că "Victor Ponta riscă, e adevărat, să-i dezamăgească întrucâtva pe unii dintre simpatizanţii cei mai pasionaţi ai USL, dar el pare să fie perfect conştient de acest lucru".

Deși comentariul pledează pentru o înțelegere între taberele politice pentru numirea unor procurori-șef, DW, același care vara trecută îl apăra pe președinte în fața tentativei de „lovitură de stat”, apreciază că Traian Băsescu "joacă încă un rol în politica României şi în ciuda conduitei sale dizgraţioase, care se apropie asimptotic de borna ne-constituţionalităţii, el ştie să întreţină “alianţa” cu Comisia de la Bruxelles. Preşedintele are întotdeauna grijă ca în subiecte delicate, cum este şi acesta al conducerii DNA, să fie perfect acoperit de punctele de vedere ale Comisiei. Este una din sursele puterii sale, care nu au fost mereu bine înţelese la Bucureşti”.

Victor Ponta, obligat să-și restrângă foarte mult căutările

Apreciind că "o politică înţeleaptă trebuie să ştie să despartă patima politică neînfrânată a preşedintelui de anumite opinii ale sale aflate în acord cu Comisia Europeană”, DW spune că "Începutul este încurajator. Premierul Victor Ponta a anunţat că se va întâlni luni cu preşedintele Traian Băsescu şi marţi cu secţia de procurori din CSM. După luni întregi de ezitări şi tatonări, el nu mai are nevoie de prea mult timp pentru a lua o decizie. A devenit prea clar că, peste fractura politică, care a blocat până acum procesul, se suprapune ceva mult mai grav şi anume, o precaritate a resurselor umane care îl obligă pe primul ministru să-şi restrângă foarte mult căutările”, conchide articolul.

Citește aici DW: ”Dreapta” creată de Băsescu nu i-a supravieţuit liderului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel