Dușmanii de moarte ai creierului tău. Cea mai importantă lecție despre creier

Foto Pexels
Foto Pexels

Una din căile spre succes este antrenarea creierului.

Ce ai face dacă ai trăi același chin cinci ani? Dacă somnul tău ar fi format din reprize de câte 30 de minute? Dacă zeci de medici ți-ar da rezultate contradictorii, iar tu ai ajunge în cel mai negru moment al tău? Este o realitate cu care Costin Dămășaru s-a confruntat, însă nu a cedat.

Costin Dămășaru este Doctor în Management, licențiat în Psihologie și a obținut un Masterat în administrarea afacerilor. A absolvit MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Boston, SUA, în cadrul programului de Executive Education - Neuroscience for Leadership. Acolo a lucrat cu cercetători de renume la nivel global, în domeniul îmbunătățirii performanței neuronale, folosind tehnologia Brain Mapping - Brain Computer Interface.

Cum ne ajutăm creierul. Principalii dușmani


„Intuiția este foarte importantă. Intuiția este o scurtătură mentală. Știi deja ce ai de făcut. (...) Secretul e să începi să-ți dai seama cine ești tu de fapt. Care sunt gândurile tale? Ești vocea aia care îți țipă în cap ai burtă, cum să ieși așa?! Astea câte puțin erodează fundația”, a spus Costin Dămășaru în cadrul podcastului lui Mihai Morar. „Rupe ciclul! Sunt multe modalități. Prin crearea unei noi rețele neuronale. Spre exemplu, până la etajul 1 vi se spune că trebuie să urcați pe o scară, mai cazi, dar așa e, așa e în viață. Și noi îți spunem hai pe ușă. Și te ducem de 20 de ori pe ușă, pentru că pe acolo poți să intri”, a zis Costin Dămășaru.

Acesta a vorbit despre importanța unei diete echilibrate. „Cu siguranță, sunt alimente sănătoase pentru creier. Nuci, fructe, legume.”

Neuroplasticitatea este capacitatea creierului de a se adapta. Care sunt dușmanii lui? „Alcoolul mult, în exces! Un pahar de vin e ok. Sedentarismul. Emoțiile negative, cum ar fi invidia. Toate emoțiile negative. Abuzul de toate felurile. Colac peste pupăză: lipsa dragostei de sine. Și Iisus a spus: Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți. Dacă nu te iubești pe tine, cum să-i iubești pe ceilalți? Acesta este secretul. Să te iubești înseamnă să ai grijă de tine”, a spus Costin Dămășaru.

Cea mai importantă lecție despre creier

Creierul este super-puterea ta! Restul sunt povești. Prin diferite metode, prin diferite circumstanțe, poți să găsești cheia pentru identificarea, gestionarea și utilizarea super-puterii tale. De ce? Pentru a-ți crește calitatea vieții. Când tu ești fericit, și ceilalți din jurul tău sunt fericiți. Eu nu am văzut un om fericit care să facă rău. Oamenii răi din lumea aceasta pe interior sunt morți. Un om fericit nu o să facă niciodată rău”, a subliniat Costin Dămășaru.

„Totul este posibil! Dacă ai voință, creierul se va duce pe direcția aceasta”, a mai precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel