Duşa, învățământul militar, schimbare de perspectivă

Învăţământul militar a devenit 'unul foarte apreciat' în România şi pregăteşte 'adevăraţi profesionişti', capabili 'să mânuiască tehnica modernă', a afirmat, luni, la deschiderea anului şcolar la Alba Iulia, secretarul de stat din Ministerul Apărării, Mircea Duşa.

'Învăţământul militar a devenit unul foarte apreciat în România şi rezultatele pe care colegiile noastre naţionale din învăţământul militar le obţin sunt dovadă a faptului că, în colegiile noastre militare, există rigoare, disciplină, iar cadrele didactice, fie cele civile, fie cele militare, sunt foarte bine pregătite şi se ocupă cu responsabilitate de pregătirea viitorilor militari ai ţării. Trăim într-o lume în continuă transformare, într-o lume foarte complicată, într-o lume în care zonele de influenţă se împart şi se reîmpart, într-o lume în care situaţia de securitate se schimbă de la o zi la alta, şi, tocmai de aceea, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale am reconsiderat pentru anul de învăţământ 2018-2019 structura reţelei şcolare, fie că e vorba de învăţământul liceal, fie că este vorba de învăţământul superior', a declarat Mircea Duşa.

Liceu militar, reînființat

În acest sens, secretarul de stat a menţionat că a fost reînfiinţat liceul militar de la Constanţa, desfiinţat în urmă cu 20 de ani, şi a crescut numărul de locuri în învăţământul militar superior. El a mai spus că militarii români sunt 'foarte apreciaţi', fiind 'adevăraţi ambasadori ai României' în străinătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel