EXCLUSIV  Durata Guvernului PNL-UDMR. Chirieac: După aceea, trebuie luate în serios alegerile anticipate

Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis, sursă foto: Administrația Prezidențială
Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis, sursă foto: Administrația Prezidențială

Analistul politic Bogdan Chirieac a arătat ce înseamnă susținerea PSD pentru Executivul minoritar PNL - UDMR și ce urmează după cele trei luni de guvernare.

'Cred că Marcel Ciolacu a luat această decizie, de a sprijini trei luni un guvern minoritar PNL-UDMR, pe durata 1 noiembrie - 1 februarie, cu chestiuni clare care să ducă la reducerea numărului de români care mor, zilnic, în această  pandemie. Vinovăția nu poate fi atribuită decât guvernului liberal care a condus țara.', a spus Bogdan Chirieac.

'Prin urmare, se votează acest nou Guvern Iohannis 3, din cel de-al doilea mandat al președintelui României, cu niște condiții ferme și fără ca PSD să participe la guvernare. PSD a câștigat cele mai recente alegeri. Normal este dacă PSD intră la guvernare... trebuie să aibă cele mai multe ministere, ceea ce președintele Iohannis nu va accepta. Cel puțin nu în această etapă. Mi se pare absurd că PNL și UDMR își împart puterea. PNL mai vrea două ministere. Ei își fac un program pe trei ani. Dar pe care trei ani?!', a declarat Chirieac.

'Aici este vorba despre trei luni, nu de altceva. PSD va sprijini în Parlament, timp de trei luni, un Guvern care va avea o majoritate de 32%. În februarie trebuie luate foarte serios în vedere alegerile anticipate. România nu poate continua așa! Președintele Marcel Ciolacu încearcă acest lucru, dar partidul va fi profund nemulțumit! Primarii PSD au fost puternic defavorizați la rectificarea bugetară.', a concluzionat analistul politic, Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV.

Două scenarii pentru PSD privind Guvernul Ciucă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, căruia i-a solicitat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru gestionarea pandemiei, precum şi includerea în programul de guvernare a celor 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social.

Sunt două scenarii pentru PSD: fie să facă un acord de colaborare/coaliție cu PNL, fie să aștepte și să ia tot la următorul rând de alegeri

Vineri, jurnalistul Val Vâlcu vorbea despre cele două variante pe care poate merge PSD privind noul Guvern. VEZI ȘTIREA AICI

Ce au discutat Nicolae Ciucă - Marcel Ciolacu: Guvern până la 1 februarie 2022

Dacă va fi un acord pentru Guvernul condus de Nicolae Ciucă, acesta va fi în vigoare până la data de 1 februarie 2022, a spus, sâmbătă, președintele PSD, Marcel Ciolacu.  

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă. În cadrul discuției, Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt, pentru reducerea infectărilor și a deceselor cauzate de infecția cu SARS-CoV-2.

Mai mult, Marcel Ciolacu i-a cerut lui Nicolae Ciucă să includă în programul de guvernare cele zece măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic și social.

„O să mai urmeze și alte discuții, și cu privire la reformele cuprinse în PNRR, care sunt timpii de implementare, dacă va fi vreun acord, semnat până în data de 1 februarie”, a spus, după discuție, Marcel Ciolacu.

Întrebat de jurnaliști de ce acest termen de 1 februarie, Marcel Ciolacu a spus că „vorbim de un armistițiu politic ca să depășim situația pandemiei și a problemelor din energie, nu s-a vorbit niciodată despre învestirea unui guvern pe următorii trei ani”. VEZI CONTINUAREA ȘTIRII AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel