După şase luni de procese, Consiliul Local din Salcia (Mehedinţi) a fost dizolvat

primaria salcia
primaria salcia

Consiliul Local ales al comunei Salcia din judeţul Mehedinţi a fost dizolvat de drept. Decizia a aparţinut magistraţiilor Curţii de Apel Craiova, care au decis că sesizarea Prefecturii Mehedinţi este întemeiată, informează regionalul Gazeta de Sud.

Autor: Adi Stroescu

primaria salciaTotul a început după ce reprezentantul guvernului în teritoriu s-a autotesizat asupra faptului că în lunile februarie, martie şi aprilie, consilierii au fost convocaţi în şedinţă ordinară, dar nu au adoptat hotărâri. În luna mai, Tribunalul Mehedinţi a fost sesizat asupra acestui aspect de către Instituţia Prefectului şi în justiţie s-a constatat că au fost încălcate prevederile Legii Administraţiei Publice Locale.

„Am depus o acţiune la Tribunalul Mehedinţi care ne-a dat câştig de cauză, după care reprezentanţii Consiliului Local Salcia au făcut recurs. În final, magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis că sesizarea este întemeiată şi au decis dizolvarea de drept a Consiliului Local“, a declarat prefectul Ion Mîţu.

Prefectul a înaintat o adresă Primăriei Salcia şi Certificatul de grefă, prin care aleşilor li se aduce la cunoştinţă că, începând cu data de 22 noiembrie 2011, activitatea Consiliului Local şi a viceprimarului comunei, desemnat din rândul consilierilor, a încetat.

Potrivit legii, până la constituirea noului consiliu local, primarul sau în absenţa acestuia secretarul comunei va rezolva problemele curente ale comunităţii, potrivit competenţelor şi atribuţiilor ce îi revin, conform legii.

Consiliul Local Salcia s-a făcut remarcat de-a lungul timuplui din scandalurile dintre primar şi viceprimar.

Citeşte şi:

Consilierii USL îşi acuză colegii de la PDL că încearcă să dizolve Consiliul Local Vulcan

Cu un an înainte de alegeri, comuna Slatina (Suceava) a rămas fără Consiliu Local

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel