După COVID-19, o altă molimă face victime. Vezi unde

Este alertă epidemiologică națională în această țară după ce o altă molimă îngrijorează populația și autoritățile. 

Peru a lansat miercuri o alertă epidemiologică naţională după ce a detectat primul caz de difterie din ultimii 20 de ani în această ţară, în plin efort de a ţine sub control pandemia de COVID-19, a anunţat Ministerul Sănătăţii, potrivit AFP, scrie Agerpres. 

Spitalul Dos de Mayo (din Lima) a identificat şi notificat imediat acest caz către serviciile epidemiologice, a precizat pentru presă viceministrul pentru Sănătate, Luis Surrez.

Cine s-a infectat?



Pacienta este o fetiţă în vârstă de cinci ani, care locuieşte în centrul Limei. Autorităţile sanitare vor efectua controale preventive în rândul vecinilor din cartierul unde aceasta locuieşte, pentru a detecta alte cazuri posibile.

Fetiţa spitalizată a fost vaccinată împotriva difteriei după naştere, dar nu a primit şi dozele de rapel. Prin urmare, este vorba despre un copil nevaccinat, a precizat Surrez.

Ultimul caz de difterie - care poate fi mortală la 10% dintre pacienţi - a fost înregistrat în această ţară în anul 2000.

Ce este difteria 



Difteria, o infecţie bacteriană care poate fi evitată prin vaccinare, atacă nasul şi gâtul, iar dacă nu este tratată, inima şi sistemul nervos.

Cu aproximativ trei luni în urmă, Organizaţia panamericană a sănătăţii a avertizat că pandemia de COVID-19 ar putea avea un impact devastator asupra serviciilor sanitare din America Latină şi din Caraibe.

În Peru, de mai bine de două luni, se înregistrează o reducere lentă, dar constantă a numărului de cazuri noi şi a deceselor asociate coronavirusului.

Ţara a înregistrat în total 892.000 de cazuri şi 34.000 de decese de la debutul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel