După ce Ucraina a renunțat la UE, Polonia ia măsuri pentru rezistență

p_009505_00_8h
p_009505_00_8h

Polonia ia măsuri de rezistență începând cu 2014, după ce Ucraina a renunțat la Uniunea Europeană. 

Polonia va începe din 2014 exploatarea comercială a gazelor de șist. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul adjunct pentru Mediu, Piotr Wosniak, citat de AFP, potrivit Agerpres.

"După rezultatele pe care le-am văzut, prima exploatare comercială va începe în Polonia anul viitor", a precizat Piotr Wozniak, după ce San Leon Energy, o societate cotată la Bursa din Londra, a publicat primele rezultate ale unui foraj în nordul țării. Rezultatea "au depășit de departe așteptările".

Polonia vrea să-și asigure independența energetică și mizează pe gazele de șist. Are rezerve evaluate între 800 și 2.000 miliarde m3. O prima extracție a fost lansată în iulie. Guvernul prevede investiții de 12,5 miliarde euro până în 2020 pentru a exploata aceste zăcăminte.

Șeful guvernului, Donald Tusk, l-a schimbat săptămâna trecută, în plina conferință a ONU asupra climatului, pe ministrul Mediului Marcin Korolec cu Maciej Grabowski, care anunțase, chiar de la nominalizare, că exploatarea gazelor de șist în Polonia va fi prioritatea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel