După ce și-a „scos din joc” toți adversarii, Putin cere ... alegeri libere în Rusia

Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin a stabilit data de 19 septembrie 2021 pentru alegerile pentru Duma de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus). Și, după ce și-a „scos” adversarii în afara legii, președintele rus cere „alegeri libere”.

Potrivit agenției de presă Tass președintele rus Vladimir Putin a declarat la congresul partidului Rusia Unită, partidul de guvernământ care îl susține și la care a pus umărul în ceea ce privește fondarea lui în urmă cu două decenii deși nu a fost niciodată membru oficial, că alegerile din septembrie trebuie să fie organizate în mod liber și să beneficieze de „încrederea poporului”, scrie DefenseRomania.

Președintele rus spune că alegerile trebuie să reflecte dorința poporului.

„Treaba noastră este să facem tot posibilul pentru a ne asigura că alegerile se vor desfășura liber și onest, în conformitate cu legislația actuală, astfel încât rezultatele să reflecte adevărata voință a națiunii”, a precizat Vladimir Putin, care a subliniat „rolul special” al partidului Rusia Unită care în viziunea sa trebuie să fie un exemplu democratic.

Putin cere alegeri libere după ce și-a scos în afara legii adversarii

Subliniem însă că solicitarea președintelui rus cu privire la alegeri libere vine în contextul în care două organizații opozante au fost scoase în afara legii. E vorba de Fundația Anticorupție a opozantului Alexei Navalîi (arestat și condamnat abuziv de regim) și fundația Open Russia a miliardarului opozant rus Mihail Hodorkovski.

Dacă Open Russia a fost scoasă în afara legii înainte, baza legală pentru suprimarea juridică a susținătorilor lui Alexei Navalnîi a fost dată de un tribunal din Federația Rusă care pe data de 10 iunie a aprobat o solicitare a procurorilor de a declara drept "extremiste" organizaţiile care au conexiuni cu opozantul Kremlinului, o decizie ce permite scoaterea unor astfel de organizaţii în afara legii precum şi creşterea represiunii la adresa susţinătorilor acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel