După ce a spus că numerarul nu va dispărea niciodată, Elveția nici nu vede necesară o monedă digitală pentru populație

foto pexels
foto pexels

Elveția este una dintre țările care ține la continuarea folosirii numerarului de către populație. 

Banca Națională a Elveției nu vede necesitatea de a emite o monedă bancară digitală către publicul larg, a spus președintele Thomas Jordan, transmite Reuters. ”Consumatorii şi oamenii de afaceri au deja acces la o gamă largă de instrumente de plată inovative şi eficiente oferite de sectorul privat”, a afirmat Jordan la un eveniment desfăşurat la Zurich. 

Cu referire la retail CBDC, o formă a unei monede digitale bancare folosită de publicul larg, președintele Băncii Elveției spune că poate ”altera în mod fundamental actualul sistem monetar, precum şi rolul băncilor centrale şi comerciale, cu consecinţe extinse asupra sistemului financiar”. 

Monedele digitale bancare centrale (CBDC) vor permite celor care le deţin să facă plăţi prin Internet, posibil chiar offline, concurând cu actualele metode de plată electronice, cum ar fi portofelele digitale, băncile online sau criptomonedele.

La începutul anului, Banca Națională a Elveției transmitea că numerarul nu va înceta niciodată să fie folosit în Elveţia. "Credem că numerarul nu va dispărea niciodată, sau nu în viitorul apropiat. Este important pentru o mare parte a populaţiei" explica vicepreşedintele SNB, Martin Schlegel. De asemenea, el critica faptul că sunt tot mai puține sucursale bancare și bancomate. Vezi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel