Banca Elveției critică reducerea numărului de bancomate și bănci. ”Numerarul nu va dispărea niciodată. Este foarte important”

Numerarul este foarte important în Elveția. 

Anunțul a fost făcut de Banca Naţională a Elveţiei. Conform acesteia, numerarul nu va înceta niciodată să fie folosit în Elveţia. Chiar dacă a crescut popularitatea aplicațiilor de plăți, numerarul rămâne, în Elveția, important pentru o mare parte a populației, spune chiar vicepreşedintele SNB, Martin Schlegel, conform Reuters.

"Credem că numerarul nu va dispărea niciodată, sau nu în viitorul apropiat. Este important pentru o mare parte a populaţiei", a explicat Schlegel la o conferinţă.

De altfel, Suedia, unde a scăzut foarte mult utilizarea numerarului, încă folosește bancnote, la un anumit nivel. Pe termen lung, este de așteptat să scadă și-n Elveția folosirea lui, dar nu se știe încă nivelul de bază al țării. 


Martin Schlegel nu vede cu ochi buni reducerea numărului de sucursale bancare și bancomate. Spune că este o spirală negativă care va duce la o utilizare mai redusă a numerarului.

Banca Naţională a Elveţiei analizează cu atenţie situaţia bancomatelor şi a sucursalelor bancare şi va lua măsuri dacă tendinţa descendentă se accelerează, conform sursei citate. Schlegel a refuzat să facă comentarii legate de impactul reducerii sucursalelor bancare după ce în 2022 UBS a preluat Credit Suisse, spunând că este o decizie de afaceri a UBS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel