După avertismentul SUA, Guvernul Papandreou a demisionat. Băsescu, Boc?

basescu-boc deschidere
basescu-boc deschidere

Vlad Nistor, Director General al Institutului Diplomatic Român, susţine că apelul la calm iniţiat de SUA este unul firesc, dar ţine să amintească de situaţia din Grecia. După un apel similar, care îndemna la pace, guvernul Papandreou a picat din cauza lipsei de susţinere populară. Nistor consideră gravă lipsa de reacţie a preşedintelui Traian Băsescu, după şapte zile de proteste îndreptate împotriva regimului său. Situaţia la ora actuală în România este cu mult mai gravă decât îşi dau seama atât cei de la Putere, cât şi cei din Opoziţie.

"Reacţia SUA este firească, era normal să facă o referire  la protestele din România pntru că la nivel internaţional Bucureştiul este un punct foarte fierbinte. Nu aş merge chiar atât de departe încât să compar regimul Băsescu cu cel al lui Mubarack. În schimb trebuie să ne uităm la Grecia. După câteva mesaje similare ale SUA, guvernul Papandreou a fost nevoit să demisioneze", a declarat Vlad Nistor.

Vlad Nistor a explicat că, din punct de vedere diplomatic, Traian Băsescu nu putea să facă referiri la situaţia din ţară la întâlnirea cu ambasadorii. "Ieri nu îi permitea protocolul, dar faptul că preşedintele este lipsit de reacţie, după şapte zile de proteste, este un lucru foarte grav. Preşedintele nu îşi asumă rolul constituţional, acela de a fi principalul mediator între puterile statului. ", a mai spus Nistor.

El a mai precizat că situaţia României este foarte urmărită la nivel internaţional prin reţele de televiziune. "CNN, BBC sau reţelele franceze de televiziune, toţi văd ceea ce se întâmplă la Bucureşti. Situaţia este cu mult mai gravă decât îşi imaginează cei de la Putere, şi chiar şi cei din Opoziţie. Ei nu conştientizează încă întregul ansamblul", a conchis Nistor.

Citeşte şi:

SUA îl avertizează pe Băsescu la fel ca pe Mubarak

The Economist: Nemulţumirile românilor, generate de măsurile de austeritate impuse de FMI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel