După 3 ani de conflict, Arabia Saudită și Quatarul au CĂZUT de ACORD pentru deschiderea frontierelor aeriene, maritime și terestre

Arabia Saudită și Qatar sunt de acord să deschidă spațiul aerian, frontiera terestră și maritimă, a declarat luni un ministru kuwaitan.

În iunie 2017, mai multe țări, printre care Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Egipt, au acuzat Qatarul că sprijină terorismul și că este prea apropiat de Iran, rupând astfel legăturile economice și diplomatice. Cele patru țări au impus blocării terestre, maritime și aeriene asupra Qatarului.

În același timp, Qatar a negat în mod repetat acuzațiile și a spus că nu există „nicio justificare legitimă” pentru întreruperea relațiilor. Totuși, un ministru din Kuwait a declarat că Arabia Saudită și Quatarul sunt gata să își redeschidă frontierele.

Luna trecută, Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG) a declarat că emirul Qatarului a fost invitat la reuniunea la nivel înalt a blocului săptămâna viitoare în Arabia Saudită, pe fondul eforturilor de a vindeca rupturile. Totodată, Șeicul Emir Qatar Tamim bin Hamad Al Thani a primit o invitație formală din partea regelui saudit Salman, la reuniunea la nivel înalt din 5 ianuarie a CCG din șase națiuni, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel