EXCLUSIV  Zi istorică: învestirea lui Biden. Dungaciu, despre Trump: A zguduit sistemul cum nu a făcut-o nimeni. Din acest punct de vedere, vom asista la schimbări majore

Joe Biden şi-a stabilit prima intalnire cu un lider extern
Joe Biden şi-a stabilit prima intalnire cu un lider extern

Dan Dungaciu, analist de politică externă, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre politica externă americană sub noua administrație Joe Biden.

Analistul de politică externă Dan Dungaciu a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre modul în care Joe Biden se va raporta la politica externă americană, în comparație cu predecesorul său, Donald Trump:

„Donald Trump a fost un personaj care a zguduit din străfunduri politica externă americană. Există experți americani, de la diverse partide, care fac parte dintr-o comunitate. Acești oameni lucrează în sistem, se ocupă de politica externă și de securitate, lucrează în mari corporații, este un cerc relativ închis de oameni competenți, care au o legătură chiar mai puternică decât legătura lor cu partidele din care fac parte. Nu e vorba de deep state, dar oamenii aceștia au legături mai profunde între ei decât cu partidele din care fac parte. Experții democraților și experții republicanilor se înțeleg foarte bine pentru că au alte tipuri de legături și alte tipuri de adeziuni. E un cerc foarte select. Așa se explică de ce Trump a fost contestat de experții republicani care au scris o scrisoare împotriva lui.

Când Trump a venit, a spus că toată politica Americană din ultimii 30 de ani e un eșec. În primul rând, pentru că SUA nu au avut niciun succes mare de politică externă, nu au făcut ordine în nicio zonă de pe glob, au stârnit reacții anti-americane foarte profunde, mai ales în Orientul Mijlociu și fostele state sovietice și, în al treilea rând, au cheltuit resurse enorme de bani, trilioane de dolari, luând banii aceștia de la infrastructura americană. Mesajul acesta s-a pus împotriva a 30 de ani de politică externă. Ăsta a fost Donald Trump. A zguduit acest sistem cum nu a făcut-o nimeni. America First este o ieșire din paradigma de politică externă pe care am conturat-o. Trump a zis că nu-l interesează cum trăiesc alții și nu le dă lecții, dar vrea ca interesul american să fie prezervat. Paradigma a fost modificată radical. Din acest punct de vedere, vom asista la schimbări majore, deoarece Biden vrea să revină la o politică externă mai tradițională“, a punctat Dan Dungaciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel