EXCLUSIV  Dungaciu, CENZURAT pe Facebook: Am avut un șoc când LARICS a realizat pentru prima dată în România un barometru al vieții religioase

Dan Dungaciu  Foto: Crișan Andreescu
Dan Dungaciu Foto: Crișan Andreescu

Sociologul Dan Dungaciu a spus, EXCLUSIV pentru DC NEWS, cum a fost cenzurat de Facebook în momentul în care a vrut să promoveze un studiu despre religiozitatea românilor.

„Am avut un șoc când LARICS, Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional şi Comunicare Strategică, a realizat pentru prima dată în România un barometru al vieții religioase. Ne interesa un subiect despre care toată lumea se pronunță, dar despre care puțină lume are cunoaștere a fenomenului”, a spus sociologul, la DC NEWS.

„Am încercat să-l promovăm pe Facebook, adică să finanțăm invitația la prezentare, și n-am putut. Am fost un pic mirat, era un barometru al vieții religioase. Care era cuvântul neadecvat, inacceptabil? Barometru, viață religioasă sau LARICS? LARICS putea finanța alte chestii, deci nu era LARICS în sine problema”, a continuat Dungaciu, nedumerit de situație.

Americanii trebuie să dea tonul în lupta cu cenzura „de la privat”

„Atunci nu am intrat în discuții pentru că urma prezentarea, n-am avut timp, dar în principiu chestiunea aceasta trebuie gândită într-un fel. (...) În ceea ce privește cenzura, aici problema nu este reglementată. Nu este reglementată nici în SUA. Problema va fi rezolvată doar în momentul în care americanii se vor ocupa de această chestiune”, a conchis el.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel