"Trebuia să fiu atent!" Dumitru Buzatu, directive și promisiuni din arest pentru a-și salva pielea: "Rezolv eu de la distanță. Dacă reușesc să… mergem până în Ecuador!"

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

Dumitru Buzatu, fostul președintele al Consiliului Județean Vaslui, ar încercă să se salveze chiar din arest.  Ce convorbiri telefonice a avut.

"În ceea ce-l privește pe inculpatul Buzatu Dumitru, se observă că martorii audiați manifestă un puternic sentiment de temere față de inculpat, fiindu-le teamă să-i rostească numele și preferând să-l individualizeze sub diferite funcții pe care le-a ocupat (președintele CJ Vaslui, ordonatorul principal de credite)”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori pentru trimiterea în judecată.

Potrivit acestora, Dumitru Buzatu a luat legătura cu mai mulți martori audiați în dosar, promițând că va afla cine "a montat această șmecherie”.

"Trebuia să fiu atent. Doar știam că urmăresc chestiunea aceasta"

"Se observă că cea mai aspră măsură preventivă nu îl oprește pe inculpatul Buzatu Dumitru de a influența martorii și de a-și exercita în continuare atribuțiile de președinte a CJ Vaslui din CRAP (arestul preventiv, n.red.) Iași, deoarece trasează sarcini tuturor primarilor și factorilor decidenți din administrația locală a județului Vaslui”, se mai arată în rechizitoriu.

Potrivit procurorilor, "Buzatu Dumitru nu manifestă o atitudine de îndreptare a comportamentului infracțional, acestuia părându-i rău că nu a fost atent pentru a nu putea fi tras la răspundere penală”.

"Păi bineînțeles că asta este făcută intenționat, toată povestea asta în raport cu toată chestiunea aceasta, dar…asta e. Dacă eu n-am fost atent... Trebuia să fiu atent. Asta-i! Doar știam lucrurile astea, că de ani de zile urmăresc chestiunea aceasta și…”, ar fi afirmat Buzatu într-o convorbire.

"Dacă reușesc să… mergem până în Ecuador!"

"Eu voi continua în felul acesta până la sfârșitul vieții mele, că nu am să-mi schimb eu natura mea acuma din cauză că-s mulți nebuni pe lumea asta! În sfârșit!….Dar n-o să mă opresc eu din cauza asta!”, ar mai fi spus acesta.

Fostul președintele al CJ Vaslui ar fi afirmat: "Lasă că le rezolv eu de la distanță chiar, dar le rezolv eu cu dânșii.” Ba chiar le-ar fi dat directive martorilor și factorilor decidenți din administrația locală Vaslui, prin intermediul unei martore cu care a discutat la telefon: "Dacă reușesc să… (neinteligibil) mergem până în Ecuador! Vă iau și pe voi!.”

Dumitru Buzatu, a fost trimis în judecată în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de luare de mită. Din 23 septembrie, se află în arest preventiv, după ce a fost prins în flagrant când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel