EXCLUSIV  Dumitru (Raiffeisen), după atacul lui Iohannis la Guvern. Care e miza "ascunsă"

Mesajul lui Klaus Iohannis este unul corect atâta vreme cât nu avem o explicaţie pentru a înţelege logica din spatele modificărilor fiscale, a spus, pentru Agerpres, Ionuţ Dumitru, economist şef al Raiffeisen Bank România.

"Eu cred că mesajul este unul corect atâta timp cât nu avem în momentul de faţă o explicaţie pe care să o înţeleagă oricine de ce facem aceste modificări. Adică de ce mutăm contribuţiile de la angajator la angajat. Nu înţeleg care e raţiunea. Dacă ne uităm în final ce se obţine? Dacă angajatorul îşi păstrează costul total, angajatul nu câştigă nimic, statul nu câştigă nimic, povara fiscală rămâne aceeaşi. Iar apropo de povara fiscală, chiar dacă aparent impozitele scad, povara fiscală rămâne aceeaşi pentru că eu reduc impozitul pe venit de la 16% la 10%, dar deşi pe partea de contribuţii aparent este o reducere de 2 puncte procentuale, în realitate aplicând contribuţiile la o bază inflatată artificial de fapt povara fiscală din contribuţii creşte şi compensează scăderea poverii fiscale din reducerea impozitului pe venit', a spus Ionuţ Dumitru.

Potrivit acestuia, modificările fiscale propuse sunt de genul unui joc cu sumă nulă din care lipseşte raţiunea.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, joi, coaliţiei de guvernare să renunţe la politica fiscală promovată, având în vedere că aceasta generează 'neîncredere' şi 'incertitudine'. 

[citeste si]

După cum precizam într-un articol publicat pe DC News, logica măsurii este să transfere în penal orice neplată de CASS. Această măsură trebuie dată pentru ca salariații să nu piardă, unii patroni dorind să reducă personalul. Vorbim despre angajații de la multinaționale și bănci pentru că acolo este miza. Angajatorii au oricând posibilitatea să dea afară 10% din personal. Mai multe puteţi citi în articolul EXCLUSIV Contribuții angajator - angajat, măsura lui Mișa. Miza, la multinaționale și bănci.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel