Dumitru Matei, noul director general al SALROM

SALROM, Societatea Naţională a Sării, una de interes major pentru economia românească şi unul dintre primii 10 producători de sare din Europa, are un nou director. Dumitru Matei a fost numit de Consiliul de Administrație al SALROM în funcția de director general al societăţii, acesta urmând să preia conducerea de la 1 noiembrie 2016 pentru un mandat de 4 ani, potrivit unui comunicat al societăţii.

Consiliul de Administraţie al SALROM a desfăşurat, în luna septembrie, procedura de selecţie şi recrutare a directorului general al societăţii, în condiţii de transparenţă şi cu respectarea prevederilor legislaţiei privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, scrie Agerpres.

Dumitru Matei deţine o experienţă profesională vastă, de peste 20 de ani, activând în poziţii de management atât pentru companii locale, cât şi pentru unele multinaţionale. Dumitru Matei are experienţă în accelerarea proceselor de business cu impact pozitiv în creşterea eficienţei şi profitabilităţii şi cunoştinţe avansate de dezvoltare organizaţională.

Citește și: Aeroportul Henri Coandă, anchetat de Consiliu Concurenței

Noul director general al SALROM cunoaşte nu doar multe dintre realităţile şi provocările oferite de conducerea unor companii mari private, ci şi pe cele cărora trebuie să le facă faţă companii mari cu capital majoritar de stat, fiind de aproape doi ani un membru neexecutiv activ al Consiliul de Administraţie al Oil Terminal Constanţa, iar din octombrie 2016 preşedintele ales al acestuia.

Dumitru Mate este absolvent summa cum laude al programului MBA Graduate School of Management (ASE Bucureşti, HEC Montreal si University of Ottawa) cu specializare în marketing (2005) şi finanţe (2006) şi membru al CFA România.

SALROM, societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat

SALROM este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de Fondul Proprietatea (49%). Răspândirea relativ largă a zăcămintelor de sare pe teritoriul României a dus la apariţia şi dezvoltarea celor şapte exploatări miniere, ce au devenit ulterior şi sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării.

În cinci dintre acestea, Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, EM Vâlcea, societatea a iniţiat şi a dezvoltat obiective cu caracter turistic şi balnear, destinate celor aflaţi în căutarea unui mod inedit şi sănătos de petrecere a timpului liber, în timp ce în Ocna Dej şi Ocna Mureş preocuparea principală a rămas extragerea şi valorificarea sării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel